Partizan je poražen od tima koji nije bio ni osnovan kada su crno-beli osvojili posljednju titulu
FOTO: Sbaha FC/facebook

Šok u Evropi za beogradski klub

Partizan je poražen od tima koji nije bio ni osnovan kada su crno-beli osvojili posljednju titulu

Haris Zilić

FK Partizan doživio je šok u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferenicjske lige. Beogradski klub poražen je u Bakuu od predstavnika Azerbejdžana ekipe Sabaha rezultatom 2:0, tako da ih u revanšu očekuje težak posao.

Sabah je relativno mlad klub ne samo na evropskoj sceni nego i u Azerbejdžanu.

Ekipa je osnovana 5. septembra 2017. godine, a za datume se veže i jedna zanimljiva situacija.

FK Partizan dugo čeka titulu, navijači godinama gledaju u leđa vječitim rivalima Crvenoj zvezdi, a interesantno da je Partizan posljednju titulu prvaka Srbije osvojio u maju 2017. godine, dakle četiri mjeseca prije nego je osnovan FK Sabah.

Ovaj podatak je svakako još jedan udarac za Partizan, ali i pokazatelj kojom brzinom se razvijaju klubovi i fudbal u Azerbejdžanu.

Oglasi

Partizan se poprilično obrukao u prijestolnici Azerbejdžana.

Tim Igora Duljaja bio je u podređenom položaju tokom većeg dijela meča i u Beograd nose ogroman zaostatak.

Bh. fudbaler Bojan Letić je uništavao Partizan po lijevoj strani. Nisu imali rješenja za njegove prodore koji su bili veoma opasni po gol.

U 70. minuti Bojan Letić postiže fenomenalan gol. Nekadašnji fudbaler Veleža i Sarajeva uhvatio je volej s vrha kaznenog prostora i zatresao je mrežu Partizana za prednost od 1:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Samo četiri minute kasnije domaći ponovo slave. Ubačaj Isayeva završio je iza leđa Jovanovića za velikih i konačnih 2:0.

U Beogradu će svakako biti zanimljiv revanš narednog četvrtka 17. augusta, a ne treba ni govoriti kakav bi debakl bio za Partizan da evropski put završe već u trećem pretkolu Konferencijske lige nakon samo dvije evropske utakmice.

Top Komentari

rl9_barca
Sta je iznenadjenje,pare imaju,idu stopom qarabaga i to je to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi