Sablić: Igrali smo pametno, dočekali šansu i zasluženo pobijedili

Trener Širokog nakon Sarajeva

Sablić: Igrali smo pametno, dočekali šansu i zasluženo pobijedili

Midhat Šljivak

Trener Širokog Brijega Goran Sablić veoma je zadovoljan nakon pobjede nad Sarajevom u 1. kolu Lige za prvaka.

Jedan gol na Pecari je odlučio pobjednika, a trener domaćih ističe da je trijumf bio više nego zaslužen.

"Važna i tvrda utakmica sa velikim ulogom. Mi smo kontrolisali kompletan meč, dobro smo stajali. Nije bilo previše šansi, ali ono što je bilo, mi smo ih napravili. Sarajevo nije imalo nijedne ozbiljne prilike. Slijedi nam Krupa još jedan težak meč", rekao je Sablić, te je dodao:

"Odigrali smo mnogo bolje u odnosu na prethodne dvije utakmice, posebno u veznom redu. Sarajevo je izašlo u promijenjenoj formaciji i bilo je teško stvarati šanse. Nismo igrali rizično već pametno i dočekali smo svoju šansu, pogodili i pobijedili", istakao je Goran Sablić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Kako Vas više nije sramota davat takve izjave. Umjesto samo jedan bod u zadnje dvije utakmice osvojili ste četiri. Široki i Zrinjski dominiraju sa ovim poklonima, a zasto trebalo bi pitat sudije. Da li su to komleksi ili nesto drugo teško je pretpostaviti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti