Sablić: Zrinjski je za nijansu bio bolji, ali remi je najrealniji

Trener Širokog Brijega nakon remija

Sablić: Zrinjski je za nijansu bio bolji, ali remi je najrealniji

Veliki hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog završen je bez pogodaka.

Utakmici starih rivala prethodili su neredi na ulicama u Širokom Brijegu, i tokom meča je bilo prekida zbog baklji, a konačan rezultat na Pecari na kraju je glasio 0:0.

Nakon susreta u prostorima domaćeg tima je održana konferencija za medija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Širokog Brijega Goran Sablić, te pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

"Realan je ovaj rezultat s obzirom na prikazano. Željeli smo da pobijedimo, ali igra koju smo pokazali u prvom poluvremenu nije bila baš najbolja. Uvukla se nesigurnost od samog otvaranja. U drugom dijelu smo pokušali nešto promijeniti, bio je dosta čvrst i agresivan meč, no pogodaka nije bilo. Osjeti se da nam u fazi napada nedostaje malo kreativnosti da odigramo 'jedan na jedan', ali šta je tu je. Imali smo na suprotnoj strani odličnog protivnika koji je dobrim dijelom utakmice bio za nijansu bolji", kazao je, između ostalog, Sablić.

Pomoćni trener Zrinjskog, s druge strane, nije zadovoljan.

"Nismo zadovoljni rezultatom. Mi smo došli u Široki Brijeg s namjerom da pobijedimo i osvojimo tri boda, remi je rezultat koji ne odgovara ni nama ni domaćima, ali, eto, na kraju se desilo to. Utakmica je bila borbena uz jednu odličnu atmosferu. Mi smo u prvom poluvremenu imali par situacija u kojima smo mogli bolje reagovati, u nastavku smo igrali slabije, tako da je na kraju remi i najrealniji možda", kazao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi