Sadibašić: Uz dobar raspored želimo do prvog mjesta

Fudbaler FK Vitez za SportSport.ba

Sadibašić: Uz dobar raspored želimo do prvog mjesta

Samir Mlaćo

Pobjedom nad bugojanskom Iskrom, nogometaši FK Vitez najavili su borbu za prvo mjesto u Drugoj ligi Federacije grupa  Zapad koje donosi baraž za Prvu ligu Federacije. 

Vitežani su u nedjelju protiv Bugojanaca upisali tri vrijedna boda, a junak pobjede bio je iskusni Nihad Sadibašić koji je lijepim udarcem u 85. minuti matirao gostujućeg golmana Pecu za konačnih 1:0.

"Svi su mislili da ćemo mi pustiti, ali nećemo nikome pustiti  i igramo za sebe, pa šta Bog dadne. Ne zavisimo ni od koga drugog i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Nama je cilj ganjati Prvu ligu Federacije. Imamo finu i mladu ekipu sa par iskusnih igrača među kojima sam i ja", kazao je Sadibašić za SportSport.ba.

Iskusni fudbaler ističe da za njega pobjeda protiv Iskre i nije iznenađenje.

"Iskru smo pobijedili prije deset dana gore u Bugojno i gore smo bili bolji te ih nadigrali. Vidjelo se odmah da smo bolji, a u Vitezu nam sa igračem više nisu ništa mogli. Možda ćemo protiv Radnika izgubiti, ali mi imamo dobar raspored gdje nam dolaze Borac Izačić, Krajina, Kjuč, Vlašić i ne vjerujem da možemo ijednu utakmicu kod kuće izgubiti", dodao je Nihad Sadibašić, prvotimac FK Vitez.

U narednom kolu Vitežani će u goste FK Radnik iz Donjeg Vakufa koji se grčevito bori za opstanak, a u prošlom kolu savladao je Krajina iz Cazina rezultatom 2:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi