FK Vitez savladao jesenjeg šampiona Iskru

Druga liga FBiH, Zapad:

FK Vitez savladao jesenjeg šampiona Iskru

S. Mlaćo

Nogometaši FK Vitez jučer su na Gradskom stadionu u ovom gradu savladali jesenjeg šampiona Druge lige FBiH (Zapad) ekipu bugojanske Iskre sa minimalnih 1:0 (0:0).

Radilo se o susretu 10. kola, ujedno i nastavku drugog dijela sezone, a viđena je veoma slaba i nezanimljiva utakmica pred zaista malim brojem gledalaca.

U prvom poluvremenu prvi su zaprijetili igrači Viteza  ali gostujući golman Peco brani veoma dobar pokušaj, da bi u 30. minuti najbolju priliku na susretu za Iskru propustio Karavdić. Tri minuta kasnije Osmančević šutira pored gola Iskre, da bi Pihura u 41. minuti isprobao domaćeg golmana Palalića.

U drugom poluvremenu nekoliko lijepih prilika na obje strane, ali i dva crvena kartona te jedan pogodak. U 65. minuti Eldin Alić zaradio je drugi žuti karton kod FK Vitez, da bi oko 80. minute isti slučaj zadesio i gostujućeg vezistu Ahmeda Opardiju.  

U 85.minuti 40-godišnji Nihad Sadibašić, koji je priliku dobio sa klupe, lijepo pogađa mrežu Iskre i donosi svom timu tri veoma važna boda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovim porazom Iskra je ostala na prvom mjestu sa 20 bodova, ali sada prednost Bugojanaca nad Borcem iz Izačića te jučerašnjim protivnikom Vitezom iznosi samo jedan bod. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi