Sadiković preporodio TOŠK: Svaki bod nam je bitan

Tri vezane gostujuće pobjede

Sadiković preporodio TOŠK: Svaki bod nam je bitan

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a do značajne pobjede s kojom su pobjegli iz opasne zone stigli su fudbaleri TOŠK-a.

TOŠK, za čije dobre igre u posljednje vrijeme je najzaslužniji iskusni stručnjak Denis Sadiković, slavio je na gostovanju u Živinicama.

Izabranici Denisa Sadikovića su rezultatom 2:1 savladali domaći Slaven, a prema riječima šefa struke ekipe iz Tešnja pobjeda je mogla biti i ubjedljivija.

"Velika pobjeda, tri boda kojima se niko nije nadao, no uspjeli smo. Odigrali smo dobar meč, usudio bih se reći i najbolji od mog dolaska i na kraju smo zasluženo slavili. Imali smo još nekoliko dobrih prilika i mogla je pobjeda biti ubjedljivija, no to sad nije bitno", na početku razgovora za SportSport.ba ističe Sadiković, te se osvrće na narednog protivnika.

"U goste nam dolazi ekipa Orašja koja je po meni najkvalitetnija u ligi. Očekuje nas težak meč, no siguran sam da možemo izvući pozitivan rezultat. Igrat ćemo na pobjedu, no i bod bi nam valjao. Kada sam preuzeo ekipu govorio sam da nam je svaki bod od velikog značaja i ništa se nije promijenilo. Trebamo do pauze osvojiti još koji bod, a onda vidjeti šta i kako dalje".

Iskusni stručnjak je ekipu preuzeo nakon 6. kola i pod njegovim vodstvom TOŠK je u šest utakmica osvojio 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Samo najveći optimisti su očekivali toliki bodovni saldo. Da se ne lažemo, nije situacija bila za pohvaliti kada sam došao. Govorio sam o tome, na treninge zna doći desetak igrača, dosta je da tako kažem poluprofesionalaca koji za hljeb zarađuju i mimo fudbala. No, treba naglasiti da se ljudi iz kluba trude, da se u Tešnju živi za ovaj klub i sada smo glavna priča u gradu. Na zimu se trebamo pojačati, dovesti par kvalitetnih igrača kako ne bismo strahovali za opstanak", zaključio je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi