Sadiković: U Kakanj idemo da se nadigravamo i pobijedimo

Jedan od najiskusnijih fudbalera Olimpika

Sadiković: U Kakanj idemo da se nadigravamo i pobijedimo

Pred fudbalerima Olimpika ovog vikenda je novi izazov u prvoligaškom takmičenju. Tim trenera Esada Selimovića gostuje u Kaknju kod Rudara koji igra vrlo dobru sezonu.

Bit će ovo veoma teško gostovanje za sarajevski tim, čega su svjesni i sami igrači, no cilj je jasan - pobjeda. Poručio je to i jedan od najiskusnijih fudbalera u Olimpikovom rosteru Elvis Sadiković koji igra odlično ove sezone.

"Rudar je odlična ekipa, u vrhu su tabele, imaju nekoliko sjajnih pojedinaca i svakako da je pred nama zahtjevna utakmica. Mi idemo u Kakanj da se nadigravamo i da napravimo pozitivan rezultat. Sigurno da će i naši protivnici tražiti svoju šansu za pobjedu, ali nama je bitno da mi uđemo u meč maksimalno koncentrisani i ne dozvolimo im da se nametnu", rekao je Sadiković u najavi ovog duela.

Osvrnuo se i na pobjedu koju je njegov tim ostvario u prošlom kolu protiv Bratstva. Upravo je Sadiković bio strijelac u tom duelu. 

"Mislim da je ova utakmica pokazala kolike su naše mogućnosti. Iako smo imali dva pogotka zaostatka na poluvremenu uspjeli smo da se nametnemo u drugom dijelu i iskoristimo prilike i na kraju više nego zasluženo slavimo pobjedu. Drago mi je zbog pogotka, ali mi je draže što je to donijelo tri važna boda našem timu."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svojim igrama je, kaže, zadovoljan.

"Moram biti zadovoljan kako igramo ove sezone. Zadovoljan sam svakako i svojim igrama, ali mi je prvenstveno drago da kao tim djelujemo dobro, ko god da izađe na teren", poručio je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi