Potez Manea koji obilazi svijet: Dva meča u Bayernu dovoljna da uradi ono što nikad nije na Anfieldu

Odličan start nove avanture

Potez Manea koji obilazi svijet: Dva meča u Bayernu dovoljna da uradi ono što nikad nije na Anfieldu

Admin Čaušević

Sadio Mane u Bayernu ima kao start iz snova. 

Jedan od najboljih svjetskih igrača je na učinku od dva gola u isto toliko mečeva. U prvom meču osvojio trofej, a u drugom je ono što nikada nije na Anfield Roadu u proteklih šest godina.

Već kada je potpisao Mane nije krio svoje oduševljenje zbog dolaska u Bayern što je pokazao i na uvodnim treninzima kada je pokazao veliku odlučnost da dokaže svoje kvalitet. 

Sjajni Senegalac je impresionirao sve kondicione trener i za razliku od ostalih novopridošlih zvijezda koje ''masakriraju'' na treninzima kako bi nadoknadili propušteno Mane na terenu briljira.

Bavarci su novu sezonu Bundeslige otvorili dominantnom pobjedom nad Eintrachtom iz Frankfurta i već na startu pokazali da i sa pola snage mogu doći do 11. titule prvaka Njemačke.

Oglasi

Susret na Deutsche Bank Park pred više od 50.000 gledatelja završen je pobjedom Bayerna sa 1:6, a Mane je postigao treći gol za svoj tim.

Nakon gola Mane je pao na sedždu što je njegova uobičajna praksa da se zahvali Bogu, dok je poslije utakmice zauvijek kupio navijače Bayerna. 

Naime, kada se proslavljala pobjeda, odlični ofanzivac je bio taj koji je prišao navijačima i uzeo megafon u svoje ruke te počeo navijati. 

I navijači su taj potez dočekali s oduševljenjem te je sasvim jasno da su vrlo brzo dobili novog ljubimca i da neće previše žaliti za Robertom Lewandowskim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Voljen je Mane bio i kod navijača Liverpoola, ali generalni dojam je da ovakvu bliskost sa pristalicama Redsa na Anfieldu nije nikad pokazao bez obzira ne pregršt osvojenih trofeja. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi