Ovo samo može hladnokrvni Tuchel: Cijeli svijet je večeras mogao vidjeti Manea i Sanea u istom kadru
Trener Bayerna se u 63. minuti meča protiv Manchester Cityja odlučio uvesti Manea u igru umjesto čovjeka kojeg je udario prošle sedmice Leroya Sanea (Foto: Screenshot)

Među njima je sve u redu

Ovo samo može hladnokrvni Tuchel: Cijeli svijet je večeras mogao vidjeti Manea i Sanea u istom kadru

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern eliminsan je iz Lige prvaka. Bavarci su večeras na svom terenu remizirali s Manchester Cityjem 1:1 i na kraju su ukupnim rezultatom 4:1 eliminisani iz elitnog evropskog takmičenja. U ovoj utakmici se nakon skandala u prvoj utakmici na teren vratio Sadio Mane i ušao je u igru upravo umjesto čovjeka kojeg je udario u svlačionici Leroya Sanea.

Sadio Mane vratio se večeras u sastav Bayerna. Senegalac je odigrao pola sata u remiju Bayerna i Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka i uspio je izboriti penal kojeg je Joshua Kimmich pretvorio u konačnih 1:1.

Interesantno je svakako da je Mane u igru ušao umjesto Leroya Sanea. Igrala se 63. minuta susreta kada je hladnokrvni trener Bayerna Thomas Tuchel odlučio napraviti ovu izmjenu i čitav svijet je mogao vidjeti ovu dvojicu fudbalera u istom kadru.

Sane i Mane su se već izmirili kao pravi profesionalci. Pozdravili su se tokom izmjene, a Senegalac je potom iznudio penal kojim je Bayern došao do izjednačenja rezultata na 1:1.

Podsjetimo, u prvoj utakmici odigranoj prošle sedmice Sadio Mane je u svlačionici udario Sanea i rasjekao mu je usnu.

Oglasi

Klub je potom reagovao i suspendovao je senegalskog napadača za meč protiv Hoffenheima, no već večeras je dobio šansu da nastupi.

Također, Mane je kažnjen i sa pola miliona eura novčane kazne, što je najveća kazna u historiji bavarskog kluba.

Kao da je večeras na prepunoj Allianz Areni i pred milionima gledalaca pored TV ekrana Thomas Tuchel želio pokazati da je među fudbalerima Bayerna sve u najboljem redu, pa se odlučio baš na ovu izmjenu i javni pozdrav između ovih fudbalera.

Leroy Sane je ove sezone ostvario učinak od 13 golova i osam asistencija u dresu Bayerna, dok Mane ima učinak od 11 pogodaka i pet asistencija.

Treba međutim istaći da je senegalski fudbaler imao i probleme s povredom koji su mu onemogućili da igra fudbal onako kako zna i nije ni blizu nivoa na kojem je igrao u Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve je više priča i da će mu ovo biti prva i posljednja sezona u dresu bavarskog velikana. Navodno on nije po ukusu Thomasa Tuchela koji umjesto njega želi dovesti klasičnog napadača.

Hoće li se na kraju Mane samo godinu dana zadržati u Bayernu znat ćemo u narednih nekoliko mjeseci.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta im uradi City da pola snage , istopi ih plastika
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi