Rekonstruiše se "atomski napad": Bilo je jasno da će jedan morati da ode...

Mane na ljeto napušta Liverpool

Rekonstruiše se "atomski napad": Bilo je jasno da će jedan morati da ode...

Edmir Škorić

Dovođenjem sjajnog Kolumbijca Luisa Diaza iz Porta, Jurgen Klopp počeo se pripremati na život bez jednog od članova svog udarnog napada.

Diaz je lijevo krilo, a tu poziciju trenutno igra Sadio Mane. U sredini "atomskog napada" Kloppovih Redsa kojima s svi divimo nalazi se Roberto Firmino, desno je Mohamed Salah. Bilo je oduvijek glasina da će Mane ili Salah otići, čini se da je sada sve izvjesnije da će doći do promjena u napadu jedne od najopasnijih ekipa na planeti.

Mane, koji ima 29 godina, nedavno je ispisao povijest s reprezentacijom Senegala osvojivši Afrički kup nacija, ali spreman je da napravi promjene na klupskoj razini. Dugo već igra u Engleskoj, još otkako je 2014. iz austrijskog Salzburga prešao u Southampton, sada želi nove izazove. Navodno je igrač odlučan da zaigra u španskoj La Ligi, u Real Madridu i Barceloni, pa je obavio određene razgovor s Kloppom.

Nijemac bi volio da Mane ostane, no isuviše ga poštuje da bi mu stvarao probleme, pa je ubzro doveo Diaza koji će imati sasvim dovoljno vremena da se u potpunosti uklopi u sistem Liverpoola, prije nego Mane ode i omogući mu poziciju startera na lijevoj strani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uostalom, Senegalcu na ljeto 2023. godine ističe ugovor i Klopp i Liverpool znaju da je sljedeće ljeto idealna prilika da se zaradi novac od njegove prodaje. On je ove sezone odigrao ukupno 27 mečeva za Liverpool i dao je 10 golova.

Mane se očekuje da bude starter sutra u meču Lige prvaka protiv Intera, a Klopp trenutno ima izuzetno širok kadar u napadu, pošto su uz Salaha, Manea i Firmina tu i Diogo Jota i Diaz. Portugalac igra u životnoj formi, a Diaz je u prvim nastupima u crvenom dresu pokazao da je eksplozivan igrač i da će da bude veliko pojačanje na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...uvaliti ga Barceloni za 100 miliona...covjek donio reprezentaciji titulu prvaka Afrike,ne moze takav igrac za manje para.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi