Mane pred svaki meč radi isti trening: "Nisam mogao vjerovati da je to tražio dan pred utakmicu"

Odlično poznaje svoje mogućnosti

Mane pred svaki meč radi isti trening: "Nisam mogao vjerovati da je to tražio dan pred utakmicu"

Endin Čaušević

Sadio Mane već nekoliko sezona je jedan od najboljih igrača Liverpoola iako je malo ko vjerovao da će napraviti takvu karijeru.

Poznato je da je Mane odrastao u siromaštvu u Senegalu i da je više bio gladan nego sit u djetinjstvu, ali sve to mu je dalo ogroman motiv da napravi nešto od svog života kako bi pomogao sebi i svojoj porodici.

Mane je 2011. godine iz Senegala došao u Francusku gdje je potpisao za Metz, a nakon toga otišao je u Salzburg. Nakon dvije sezone u Austriji potpisao je za Southampton i bio je to pokazatelj da se radi o velikom potencijalu.

I u Southamptonu je bio dvije godine, a potom je za 40 miliona eura prešao u Liverpool što je bio pun pogodak Redsa. Tada je malo ko mogao očekivati u kakvog igrača će Mane izrasti i da će postati jedan od glavnih igrača Liverpoola.

Mane i ove sezone igra na vrhunskom nivou i u dosadašnjem dijelu sezone uspio je zabiti 19 golova za Redse, te je uz Mohameda Salaha ponovo glavna zvijezda kluba s Anfielda.

Poznato je i koliko je Mane skroman čovjek koji je posvećen vjeri i privatni život čuva za sebe. Ne voli da pokazuje koliko novca ima i da se hvali svim tim luksuzom, te je sve ove godine uspio ostati čvrsto na zemlji što je zaista rijetkost za fudbalere.

Oglasi

O Maneu svi treneri koji su radili s njim imaju samo riječi hvale i uopšte nisu iznenađeni što je on toliko daleko dogurao.

Nedavno je intervju za engleske medije dao kondicioni trener Jan Kluitenberg koji je imao priliku da sarađuje s Maneom dok je on igrao za Southampton. Kluitenberg je bio tada u stručnom štabu Ronalda Koemana, te je bio zadužen za kondicione treninge.

On je otkrio da ga je jedan dan Mane iznenadio kada je pred utakmicu došao i tražio da odradi dodatni trening, a taj ritual Senegalac je zadržao i do dan danas.

"Imali smo utakmicu, a on je dan prije došao do mene i rekao mi da želi da uradio šest sprinta na 60 metara. Bio sam iznenađen, rekao sam mu da neće to raditi jer smo radili cijelu sedmicu i sutradan smo imali utakmicu", priča Kluitenberg i nastavlja.

"Rekao mi je jasno da će uraditi to sam ako ne želim da mu pomognem i tada sam otišao do Koemana da mu kažem šta se dešava. Koeman mi je samo rekao da poslušam Manea jer je on taj koji poznaje dobro svoje tijelo i granice i da zna zašto sve to radi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Odlučio sam mu pomoći, ali skratio sam dužinu za sprint jer nisam htio da to bude baš 60 metara. Nakon toga te vježbe je radio prije svake utakmice jer je znao da će na taj način spremiti maksimalno svoje tijelo za utakmicu. To radi i danas u Liverpoolu i s njim je zaista bilo sjajno sarađivati. On je odličan momak, sjajan profesionalac koji ima veliko i dobro srce".

Mane i danas radi iste vježbe pred utakmice i to dovoljno pokazuje u kakvoj formi se nalazi. Čak i u mjesecu ramazanu ne odustaje od plana i programa, te se na terenu uopšte ne vidi razlika kad posti i kada ne posti jer zaista odlično kontroliše svoje tijelo i napore koje ulaže na utakmicama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi