Liverpool pobijedio u gradskom derbiju i gurnuo Everton prema Championshipu!
Foto - EPA

Trijumf Redsa

Liverpool pobijedio u gradskom derbiju i gurnuo Everton prema Championshipu!

M. Šljivak

Liverpool je u gradskom derbiju na Anfieldu pobijedio Everton s 2:0, a golove u duelu velikih rivala postigli su Andrew Robertson i Divock Origi.

Za oba tima ovaj susret bio je izuzetno bitan. Liverpool se bori za titulu s Manchester Cityjem, dok Everton pokušava da izbori opstanak u društvu najboljih.

Nakon današnjeg meča Karamele su u jako teškoj poziciji. Vidna je bila nervoza s obje strane, pa u fudbalu se nije moglo previše uživati.

Liverpool do vodstva stiže u 62. minuti meča. Andrew Robertson koristi dodavanje Mohameda Salaha i postiže pogodak za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Nakon toga viđeno je još nekoliko prilika pred golom gostiju, a tačka na ovaj meč stavljena je u 85. minuti. Luis Diaz je škaricama uposlio Divocka Origija, a ovaj zabija za konačnih 2:0.

Redsi su s nova tri boda nastavili trku za titulu sa Cityjem. Imaju bod manje od velikog rivala, a njihove komšije će do kraja sezone voditi veliku bitku za opstanak.

Tim Franka Lamparda je u zoni ispadanja. Imaju 29 bodova uz utakmicu manje u odnosu na konkurenciju, no kako Everton igra mogla bi ovo biti bolna godina za navijače Karamela.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 34. kolo:

Liverpool - Everton 2:0

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...bravo,tjeraj ovu ciganiju u drugu ligu,tamo im i jeste mjesto sa ovim antifudbalom...zaj*bali su i Atletico Madrid...
4 8
Goran86
Ovaj Everton bi jacoj ligi zavrsio u Cvajti ili Segundi.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi