Safet Sušić među kandidatima za klupu FK Sarajevo
Legenda tima s Koševa kandidat za trenera (AP Photo/Amel Emric)

Potvrđeno za SportSport

Safet Sušić među kandidatima za klupu FK Sarajevo

Midhat Šljivak

Legendarni Safet Sušić jedan je od kandidata za klupu FK Sarajevo, potvrđeno je za SportSport.

Rukovodstvo FK Sarajevo je, po svemu sudeći, odlučili promijeniti trenera na početku nove sezone. Saradnja sa Simonom Rožmanom očigledno će brzo završiti, a Bordo tim je u potrazi za novim trenerom.

Nakon što se prije nekoliko dana s klupom Sarajeva povezivao Zoran Zeljković, danas je u centru pažnje novo ime. To je legendarni Safet Sušić - Pape.

Legenda bh. fudbala i tima s Koševa jedan je od kandidata za klupu Sarajeva. Potvrđeno je to za SportSport.

"Sad za sad je jedan od kandidata. U narednih nekoliko dana će se više znati", potvrdio je za SportSport menadžer iskusnog stručnjaka Nermin Čengić.

U slučaju da preuzme Bordo tim Sušić bi se nakon šest godina vratio trenerskom poslu. Posljednji angažman imao je na klupi turskog Akhisapora.

Oglasi

Naravno, najveći trenerski uspjeh imao je s reprezentacijom Bosne i Hercegovine koju je odveo na Svjetsko prvenstvo 2014. godine i koju je vodio pet godina.

Trenersku karijeru počeo je u francuskom Cannesu, većinu karijere proveo je u Turskoj (Istanbulspor, Konyaspor, Rizerspor, Ankaraguču...), a vodio je i francuski Evian.

Podsjetimo, Sarajevo je u protekloj sezoni vodio Slovenac Simon Rožman. Uspio je izvesti klub na evropsku scenu, no dosta je kritika na rad ovog 41-godišnjeg stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je prethodno promijenio ogroman broj trenera. Bili su tu Mirza Varešanović, Feđa Dudić, Aleksandar Vasoski, Goran Sablić, te prelazna rješenja u vidu Emira Obuće i Dženana Uščuplića.

Odluka o novom uslijedit će veoma brzo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Pred smrt da uzme koju kintu,krepo
1 5
Eldoo13
Idemo Sarajevo do titule ili oni ili Velez
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi