Bosanac pod nizozemskom zastavom igra u Poljskoj: "Iz BiH me još niko nije zvao"

Mladi ofanzivac u formi

Bosanac pod nizozemskom zastavom igra u Poljskoj: "Iz BiH me još niko nije zvao"

E. Škorić

Said Hamulić ima samo 21 godinu i nastupa u poljskoj Ekstraklasi, a ima dvojno državljanstvo - nizozemsko gdje je rođen i počeo da igra nogomet i bosanskohercegovačko na osnovu njegovog i porijekla njegovih roditelja.

Za Hamulića su u BiH rijetki čuli, ali 21-godišnjak koji nastupa za Stal Mielec ove sezone ima dva gola i dvije asistencije na pet nastupa. Gol je dao prije šest dana protiv Gornika u 3:1 pobjedi svog tima, a u tom meču je i asistirao. Prethodno je gol dao i ekipi Radomiaka.

Radi se o igraču koji igra na poziciji lijevog krila, s tim da u dresu poljskog kluba često igra i kao centralni napadač i podjednako se dobro snalazi na obje pozicije.

U nizozemskom Alphenseu je ponikao, bio junior ekipe Go Ahead, da bi 2021. godine potpisao za litvansku ekipu Dainava. Potom je igrao na posudbi u bugarskom Botevu, pa se vratio u Litvaniju, bio i u Suduvi, a onda je ovog ljeta potpisao za Stal i postao jedan od ključnih igrača trenutno drugoplasirane ekipe poljskog šampionata.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSXcF6vD0b-/?hl=hr[/instagram]

Stal, naime, ima 10 bodova nakon pet kola, tri manje od lidera Wisle Plock. Hamulić je, inače, zbog dobre partije i učinka izabran u najbolji tim prošlog kola Ekstraklase.

Oglasi

S obzirom na kvalitet lige u kojoj igra, na njegove godine i da je u početku karijere te da posjeduje kvalitet, naravno da se nameće i kao potencijalni reprezentativac BiH.

Kontaktirali smo ga u želji da saznamo da li je već dobio određene pozive iz Nogometnog saveza BiH.

"Ne, do sada me niko nije kontaktirao", kazao nam je Hamulić, a na pitanje da li je spreman da u budućnosti brani boje Bosne i Hercegovine, kratko je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"Ako me pozovu, možemo razgovarati o tome".

U svakom slučaju, NFSBiH bi trebao pratiti njegove nastupe i jednog dana mu, ako bude potrebe, ukazati priliku.

Top Komentari

Mackintosh
Medunjanin za siromasne
0 7
Samke1921
Nece te Vico ni zvati, on ne voli muslimana.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi