Golman je glumio Neuera, a to nije pametno kada se u protivničkoj ekipi nađe Hamulić

Novi gol sjajnog napadača

Golman je glumio Neuera, a to nije pametno kada se u protivničkoj ekipi nađe Hamulić

E. Škorić

Potencijalni reprezentativac BiH Said Hamulić postigao je novi pogodak u poljskoj Ekstraklasi. S devet golova dijeli prvo mjesto na listi najboljih strijelaca sa Špancem Alvarezom iz Plocka.

Hamulić, nizozemski nogometaš bh. porijekla, nastavlja da igra sezonu iz snova. Sjajni napadač pogodio je za Stal Mielce u 1:1 remiju na gostovanju kod Warte u meču 17. kola Ekstraklase.

Jedini gol Hamulić je postigao u 66. minuti. Domaći golman izašao je sa svog gola, ali njegovu neopreznost je lako uočio naš potencijalni reprezentativac i postigao pogodak za vodstvo svoje momčadi, ali nije bilo dovoljno za sva tri boda.

[twitter]https://twitter.com/amkingmontana/status/1591136288153141249[/twitter]

Warta je u nadoknadi preko Grzesika došla do konačnih 1:1 i jednog boda.

Stal je sa i sa ovim bodom skočio do trećeg mjesta sa 27 bodova. Ispred su jedino Legia sa 31 i Rakow sa 38 bodova. Spomenuta Warta je deveta na tabeli sa 25 bodova.

Oglasi

Hamulić je s devet golova na diobi prvog mjesta najboljih strijelaca u Poljskoj, a sve su prilike da ćemo ga u budućnosti vidjeti i u dresu BiH.

Njegovi roditelji su iz Bosne i Hercegovine i ne krije da bi želio jednog dana nositi dres Zmajeva.

"Ako me budu željeli i ako sam im interesantan kao igrač znaju da me mogu kontaktirati, znaju ko je moj agent. Imam bh. pasoš mnogi su pisali da sam tek predao zahtjev za bh. pasoš, ali ovom prilikom ja vam mogu potvrditi da imam naš pasoš i ostalo je do selektora, nikakvih daljih prepreka za nastup nema i naravno da želim igrati za BiH. To je sve što vam mogu kazati na tu temu", rekao je novinaru SportSport.ba Hamulić prošlog mjeseca.

Hamulićse preporodio od dolaska u Poljsku. Prethodno se prvo dokazivao u Litvaniji za Dainavu, pa je išao na posudbu u Botev Plovdiv, a prije Stala bio je i u Suduvi.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U Litvaniji je ukupno dao 22 gola i to mu je donijelo transfer u mnogo jaču Ekstraklasu, a vjeruje se da je već sada na radaru mnogih klubova. Osim što ga žele velikani iz Poljske, postoje upiti iz SAD-a, a nije isključen ni odlazak u neki od klubova iz najjačih pet liga u Evropi.

Na kraju, vjerujemo da će Hamulić ubrzo postati dio bh. reprezentacije jer ovakvi igrači neophodni su nam u budućnosti, ali zadnju riječ dat će struka na čelu sa selektorom, a trenutno tu funkciju obnaša Ivajlo Petev.

Top Komentari

nakopitam
Kazu da je ovaj hamulic odbio reprezentacije Nizozemske, Spanije i Belgije jer voli Bosnu i ceka poziv selektora. Trenutno je najbolji i najtrazeniji napadac na svijetu.
2 4
Drakula
Dobar igrac nadam se da ce napravit u svojoj karijeri nesto ako ga povrede zaobidju.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi