Stal se trznuo, Hamulić nastavio golgetersku seriju

Poljsko prvenstvo i utakmica 16. kola

Stal se trznuo, Hamulić nastavio golgetersku seriju

H. Zilić

Ekipa Stala je prekinula seriju od dvije utakmice bez trijumfa u poljskoj Ekstraklasi. U 16. kolu savladali su Zaglebie se 3:0, a u strijelce se ponovo upisao potencijalni bh. reprezentativac Said Hamulić.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta borbe i prilika, ali nedostajali su golovi.

Mogli su domaći do vodstva u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, ali Hamuliću je Jasmin Burić odbranio penal.

Duel dva bh. fudbalera pripao je iskusnom golmanu.

U nastavku ipak Stal ubacuje u brzinu više, bili su puno bolji protivnik i to na naplatu dolazi u 56. minuti. Novi penal za domaće ovaj put je šutirao Wlazlo i pogodio za 1:0.

Hamulić se odužio za promašeni penal u 75. minuti, a prije toga je imao još jednu dobru priliku.

Oglasi

U pomenutoj 75. minuti Hamulić je iskoristio dodavanje Domanakog i pogodio za 2:0 te tako približio svoj tim trijumfu. Za Hamulića je to bio osmi pogodak u sezoni.

Konačnih 3:0 postavlja Zyra pogotkom u 85. minuti susreta.

Stal je tako upisao osmi trijumf u sezoni i vratili su se na petu poziciju sa 26 osvojenih bodova nakon nepotpunog 16. kola.

Za liderom Rakowom zaostaju devet bodova, a za drugoplasiranom Legijom dva boda.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Što se tiče Zaglebia imaju veoma turbulentnu sezonu. Za njih je ovo bio četvrti vezani poraz i pali su na 14. poziciju sa 17 osvojenih bodova, to je četiri boda i dvije pozicije iznad opasne zone.

U narednom kolu Hamulić i društvo idu na neugodno gostovanje vrlo dobroj ekipi Warte.

Top Komentari

Adnanos
Gledao sam nekoliko utakmica a pogledao sam i neke klipove sa na youtube. Momak ima strasan talenat. Dobar tehnicar, jak, dobar na prvi dodir sa loptom, zna i driblat a mi takvog odavno nismo imali a dobar je i glavom. Fakat je dobar i puno bolji vec sada od dosta nasi koje pozivamo u repku.
2 1
koraj
Haman Pjanic otisao daleko pa sad ss.ba svaki dan bombarduju sa ovim anonimusom.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi