Potencijalni bh. reprezentativac pred velikim transferom, u klubu se nadaju da će pasti rekord

Poljaci pišu o interesu za Hamulića

Potencijalni bh. reprezentativac pred velikim transferom, u klubu se nadaju da će pasti rekord

Edmir Škorić

Napadač Stal Mieleca Said Hamulić ove sezone već ima šest golova i tri asistencije, pa nije ni čudo što je Bosanac sa nizozemskim pasošem već na meti većih timova iz Poljske, ali i drugih zemalja.

Zainteresovani za Hamulića su između ostalih čelnici trenutnog lidera Rakowa, na čijem golu brani bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević. O tome je izvijestio portal Meczyki.pl.

Nogometaš je poseban dojam ostavio na trenera ekipe iz Jasne Gore - Mareka Papshuna. U Rakowu bi bio savršen nasljednik Sebastiana Musiolika kojem ugovor istječe u junu i spreman je da ide.

S druge strane, stranica WP Sportowe Fakty utvrdila je da nije samo ekipa poljskih viceprvaka pokazala želju za pobjedom Hamulića. Gotovo svaka vodeća poljska momčad najradije bi ga vidjela u svojim redovima. Također su stigli upiti iz SAD-a, Italije, Nizozemske i Austrije.

Hamulić je ovog ljeta došao u Stal Mielec na godišnju posudbu iz litvanskog Dainawa Alytusa. Ipak, klub iz Podkarpacie ima spremljenu opciju otkupa. To ga stavlja u vrlo udoban položaj. Iskoristi li to pravo, ugovor s napadačem bit će automatski produžen na dvije godine i upravo će ga Stal moći prodati za velik novac.

Igrač rođen 2000. godine koji neočekivano izraste u zvijezdu poljske lige može postati najskuplji nogometaš kojeg je ovaj tim ikada imao priliku prodati. Klupski rekord po tom pitanju nije baš impresivan - riječ je o svega nekoliko stotina hiljada eura. U Mielecu već razmišljaju o iznosu većem od milion eura.

Oglasi

Hamulić bi se uskoro mogao naći na spisku selektora BiH Ivajla Peteva, a ranije je za SportSport.ba govorio o mogućnosti da zaigra za naš nacionalni tim.

"Ne, do sada me niko nije kontaktirao", kazao nam je Hamulić kada smo ga upitali da li ga je neko već zvao, a na pitanje da li je spreman da u budućnosti brani boje Bosne i Hercegovine, kratko je odgovorio:

"Ako me pozovu, možemo razgovarati o tome".

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Radi se o igraču koji igra na poziciji lijevog krila, s tim da u dresu poljskog kluba često igra i kao centralni napadač i podjednako se dobro snalazi na obje pozicije.

Nema sumnje da bi trebao dobiti poziv u reprezentaciju BiH s obzirom da je jedan od najboljih igrača tako jake lige kao što je poljska, ali to ćemo ipak ostaviti čelnicima NFSBiH, selektoru Petevu i njegovim asistentima.

Top Komentari

SarajFK
Znaci i ovaj je skontao da za cvaju moze biti na naslovnici svaki drugi dan. Nikad niko za njega nije cuo a sada odjednom ovaj portal samo o njemu pise, kao da je Ronaldo. Garant je propalitet u rangu ovih ispodprosjecnih igraca iz nase lige Hahahahahahahahahahahaha
1 8
SarajFK
@Nogometas i @axel42 Ljubomorni ste sto vas nisam naveo u primjeru kao malu @pjanke.sa Hahahahahahhahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi