Nova napadačka mašina iz BiH: Uzeo je loptu na svojoj polovici i zatim je uslijedio spektakl

Said Hamulić je dečko na kojeg se treba obratiti pažnja

Nova napadačka mašina iz BiH: Uzeo je loptu na svojoj polovici i zatim je uslijedio spektakl

M. Šljivak

Talentovani napadač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Said Hamulić (21), postigao je večeras dva pogotka za svoj Stal Mielec u poljskoj Ekstraklasi.

Ovaj 21-godišnji napadač rođen u Nizozemskoj igra zaista odlično u Poljskoj, a večeras je u 12. kolu protiv Pogon Szczecina postigao dva gola u pobjedi od 4:2.

Hamulić je prvi pogodak postigao je u nadoknadi prvog dijela. Pogodio je za prednost svog tima od 2:1.

Ipak, njegov drugi pogodak u 68. minuti je nešto o čemu će se pričati. Uzeo je loptu na 40-ak metara od svog gola, uslijedio je fenomenalan trk i zatim efektna završnica za 3:1.

Iako je njegov tim do kraja meča ostao s igračem manje, uspio je doći do trijumfa i konačne pobjede od 4:2.

Oglasi

Said Hamulić je rođen u Nizozemskoj, ali ima i pasoš Bosne i Hercegovine te je definitivno neko na koga se treba obratiti pažnja.

Prija dolaska u Poljsku ovaj fudbaler je igrao u Litvaniji i Bugarskoj, a ove sezone je fenomenalan u elitnom rangu poljskog fudbala.

Za Stal Mielec nastupio je ukupno 12 puta i postigao je šest pogodaka, a ima i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Zaista odličan učinak za jednog 21-godišnjaka o kojem bi se u budućnosti itekako moglo dosta toga čuti.

Svojim igrama definitivno će privući pažnju većih timova, a njegova ekipa igra dosta dobar fudbal ove sezone te je trenutno na petom mjestu Ekstraklase s 19 bodova.

Top Komentari

SarajFK
HAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
2 19
SarajFK
@Nogometas HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
1 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi