Hamuliću su se ispunili snovi, preostalo je još ozvaničenje saradnje

Sjajan period je iza njega, a sada veliki izazov

Hamuliću su se ispunili snovi, preostalo je još ozvaničenje saradnje

S. Mlaćo
Potencijalni bh. reprezentativac Said Hamulić pred potpisom je za francuski Toulouse. Francuski mediji prenose da je Hamulić prošao ljekarske preglede i da će sve uskoro biti ozvaničeno.

Hamulić u Francusku stiže iz poljskog Stal Mielce gdje je pružao sjajne partije.

Bio je na meti velikoj broja klubova, te je bilo jasno da će karijeru nastaviti u nekom od Liga petice.

Na kraju će to biti Touluse i sigurno veliki izazov za napadača koji bi uskoro mogao dobiti i poziv selektora naše reprezentacije Faruka Hadžibegića.

Francuski mediji prenose da će Touluse platiti 2,2 miliona  eura, a sve u ratama. Dio kolača će pripasti i litvanskom DFK Dianava koji ima 30 posto od transfera.

Oglasi

Nakon što je prije dvije godine bio bez kluba i odbačen od svih, Hamulić je ove sezone eksplodirao u prvenstvu Poljske sa devet golova na 17 utakmica.

Odlične igre nisu prošle nezapaženo te će mu odmah donijeti, barem za sada, transfer karijere i odlazak u jednu od najjačih liga Starog kontinenta.

Hamulić je rođen u Nizozemskoj, ali ima i pravo nastupa za repezentaciju BiH pa ostaje da se vidi da li će se naći na radaru novog selektora Faruka Hadžibegića.

Ranije je za SportSport.ba govorio o tome.

"Mama mi je iz Bosanske Krupe, a otac je iz Cazina, dolazio sam koliko sam mogao prije, dosta češće nego sada kada sam profesionalac i imam mnogo obaveza, ali svaku priliku koristim da posjetim našu državu i tako će biti i u budućnosti", govorio je Hamulić o sebi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dotakao se i eventualnog poziva u reprezentaciju.

"Ako me budu željeli i ako sam im interesantan kao igrač znaju da me mogu kontaktirati, znaju ko je moj agent. Imam bh. pasoš mnogi su pisali da sam tek predao zahtjev za bh. pasoš, ali ovom prilikom ja vam mogu potvrditi da imam naš pasoš i ostalo je do selektora, nikakvih daljih prepreka za nastup nema i naravno da želim igrati za BiH. To je sve što vam mogu kazati na tu temu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi