Said Hamulić pravi novi transfer karijere: Želi ga klub iz najjače lige svijeta

Novi reprezentativac BiH

Said Hamulić pravi novi transfer karijere: Želi ga klub iz najjače lige svijeta

Eldar Ganibegović

Iako se nije naigrao u francuskom Toulouseu, bh. napadač Said Hamulić mogao bi ovog ljeta napraviti novi transfer karijere, javljaju pojedini inostrani izvori. Radi se ni manje ni više o najjačoj ligi svijeta - engleskoj Premier ligi. 

Jesenas je igrama za Stal Mielec u poljskoj Ekstraklasi na sebe skrenuo veliku pažnju, te je u zimskom prijelaznom roku Said Hamulić potpisao za francuski Toulouse.

U francuski klub prešao je za dva i po miliona eura i potpisao ugovor do 2027. godine, ali se nije naigrao i još uvijek nije postigao prvijenac za klub koji je minule sezone osvojio Kup Francuske.

Tačnije, postigao je dva gola u jednom nastupu za B tim Toulousea, ali za prvi tim je nastupio devet puta (samo 149 minuta), te to nije bilo dovoljno da zatrese protivničku mrežu.

Uprkos tome, buntovnik Said Hamulić u junu je dobio poziv bivšeg selektora Faruka Hadžibegića, te je igrao protiv Portugala i Luksemburga, te bio jedan od najagilnijih na terenu. 

Oglasi

Sada za njega ipak stižu lijepe vijesti. Očito je sebi na utakmicama reprezentacije napravio dobru reklamu, te bi ga u svojim redovima rado vidio novi član engleske Premier lige, Sheffield United.

Ovaj klub ima dobro iskustvo s Bosancem, s obzirom na to da je Anel Ahmedhodžić minule sezone bio jedan od ključnih igrača na putu do drugog mjesta u Championshipu i plasmana u elitni rang engleskog fudbala.

Osim Hamulića, Sheffield na listi želja ima i Beniea Traorea iz švedskog Hackena, te Stevea Mouniea iz Stade Brestoisa. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo da li će Hamulić napraviti novi transfer i šta bi mu to u konačnici donijelo u karijeri. Iako su mu tek 22 godine, promijenio je veliki broj klubova. Igrao je za Alphense, Go Ahead, Quick Boys, Dainavu, Botev Plovdiv, Suduvu, Stal Mielec i Toulouse. 

Top Komentari

Delminium
Poslije maestralnih utakmica u Francuskoj bilo je za očekivati poziv iz najjačih klubova sa otoka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi