Prvo pa muško: Sheffield dovodi pojačanje iz Manchester Cityja

Tvrde engleski mediji

Prvo pa muško: Sheffield dovodi pojačanje iz Manchester Cityja

Esmer Oštraković

Engleski mediji prenijeli su informaciju kojoj su se obradovali svi navijači novopečenog premijerligaša Sheffield Uniteda.

Naime, nekoliko igrača će prije početka naredne sezone napustiti Manchester City, a jedan od njih biti će i desni bek Kyle Walker.

Pep Guardiola će do naredne sezone morati da napravi nekoliko promjena u timu jer će Gundgoan, Bernardo Silva, Cancelo i Walker napustiti klub.

Osim njih spominju se i potencijalni odlasci Riyada Mahreza i Aymerica Laportea, a Kalvin Phillips će također sreću potražiti negdje drugo.

Glavni razlog zbog kojeg Walker želi da ode iz Manchester Cityja jeste mala minutaža koju je imao, ali i to što nije bio u prvih jedanaest u finali Lige prvaka protiv Intera.

Oglasi

Walker ima još godinu dana ugovora sa Manchester Cityjem i kako stoje stvari on će se vratiti u svoj dječački klub, a to je Sheffield United.

Postoji i određeni interes iz inostranstva, prvenstveno iz Italije, ali navodno Walker želi da pređe u Sheffield.

Još od 2017. godine je Walker u Manchester Cityju, te je odigrao 254 utakmice i osvojio je pet naslova prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će Guaridola ostati samo na Ricu Lewisu kao klasičnom desnom beku, ali Manuel Akanji i John Stones mogu jako dobro odigrati na ovoj poziciji.

Ipak, očekuje se da će Guardiola reagovati i da će dovesti pojačanje na poziciju desnog beka.

Top Komentari

MaDaj
Hahahha, objavite da prodaju i namještaj hahahah čuj pobijedili tripletu a sportsport opleo kako niko nigdje nije sretan hahhaah, i hajde sve to nego udarili po walkeru gdje citi ima samo jedno pokriće hahahahhaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi