Stiže li Zmajevima pojačanje? Velesila ga više ne zanima i želi BiH: "Već imam i pasoš"

Redovno dolazi u našu zemlju

Stiže li Zmajevima pojačanje? Velesila ga više ne zanima i želi BiH: "Već imam i pasoš"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina bi uskoro mogla dobiti novog reprezentativca nakon što se otkrovljenje sezone otvoreno nudi Zmajevima.

Said Haimulić je do ove sezone bio nepoznat većini ljubitelja fudbala u BiH, ali nakon eksplozije na startu sezone u Poljskoj uspio je privući pažnju na sebe.

Hamulić nastupa za ekipu Stal Mieleca i do sada je psotigao šest golova i tri asistencije. Ovaj 21-godišnjak je rođen u Nizozemskoj, ali ne krije da bi volio igrati za BiH.

U razgovoru za poljske medije je otkrio da je jako privržen Bosni i Hercegovini, zemlji svog porijekla u koju dolazi najmanje jednom godišnje.

"Dio moje porodice i dalje živi u BiH. Trudim se barem jednom godišnje otići u Bosnu. Osjećam vezu sa tom zemljom, ponekad mislim da bih mogao igrati čak i za reprezentaciju BiH", rekao je Hamulić.

"Već imam pasoš BiH. Prije nekoliko mjeseci sam se prijavio za dobijanje pasoša. Ako dođe poziv, otvoren sam za razgovor. Nikad ne reci nikad", dodao je on.

Oglasi

Ispričao je kako je prije dvije godine doslovno molio trenere da dobije šansu da igra uz poruku da ne želi novac već da uživa u igri.

"Stvarno ne znam zašto me nije želio niti jedan nizozemski klub. Kad sam bio slobodan išao sam u amaterske klubove iz pete ili šeste lige, molio sam trenera da mi daju šansu. Govorio sam da mi ne treba novac, ali su uvijek pronalazili načine da me odbiju."

"Nisam ni završio školu. Nikad nisam radio normalan posao. I kad bih želio neki posao niko me ne bi primio jer sve firme žele nekog sa iskustvom. Fudbal mi je uvijek bio prioritet."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nemam idola među holandskim fudbalerima. Kada sam otišao iz Holandije, prestao sam da gledam utakmice holandskih klubova i reprezentacije. Nisu me voljeli, odbili su me i više me ne zanimaju. Ne tako davno, nakon igranja u Litvaniji, imao sam ponudu jednog manjeg kluba iz Eredivisije, ali nisam se želio vratiti."

Hamunlić je karijeru počeo u mladim timovima Alphensea, Go Aheada kada je ostao bez kluba, zatim je zaigrao za Quick Boyse. Poslije čega su uslijedile avanture u Litvaniji i Bugarskoj, a u Poljskoj je od ovog ljeta.

Top Komentari

SarajFK
Opet tekst o ovom momku za kojeg nikad niko u zivotu nije cuo. TRECI CLANAK O NJEMU U ZADNJIH 7 DANA NA OVOM PORTALU!!!! Skontao mis kako do slave. Sada ce krenuti sa pritiskom na selektora. To dovoljno govori o kompletnom stanju u drzavi. Ovako nam je u svim sferama zivota. ZA 20 MARKICA PREKO NOCI POSTANETE ZVIJEZDA ILI DOKTOR, ADVOKAT, VIJECNIK I SLICNO!
3 0
prvenac
Ne sikiraj se druže, ako tebe ne zanima velesila ni ti nisi zanimljiv velesili.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi