Sve izgledniji odlazak Salaha sa Anfielda: Dva kluba imaju "pole position"

Ima ugovor sa Redsima do 2023. godine

Sve izgledniji odlazak Salaha sa Anfielda: Dva kluba imaju "pole position"

H. Zilić

Ostvrski mediji nedavno su lansirali vijest da bi Mohamed Salah mogao na kraju sezone napustiti Liverpool i preći u redove Chelseaja.

Ova informacija dobila je još na težini jer su navodno Redsi već uspostavili kontakte sa Patrickom Bamfordom i Jadonom Sanchom, što znači da bi napad tima sa Anfielda naredne sezone mogao doživjeti značajne promjene.

Salah se već dovodio u vezu i sa PSG-om. Le Parisien izvještava da bi Salah karijeru mogao nastaviti u PSG-u gdje 29-godišnjaka vide kao idealnu zamjenu za Kyliana Mbappea koji je s druge strane na izlaznim vratima.

Eventualni dolazak Salaha bi za PSG bio puni pogodtak jer se Pochettino oduvijek divio Salahu zbog njegovih igračkih karakteristika, prvenstveno u fazi napada. I Nasser Al-Khelaifi silno želi u PSG dovesti igrača koji je zvijezda u arapskom svijetu nakon što to nije uspio uraditi u prošlosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Egipćanin je velika želja i Thomasa Tuchela, koji želi Salaha pod svaku cijenu na Stamford Bridgeu, a sa Pulišićem i Wernerom bi se uklopio u filozofiju igre koju preferira Tuchela, navode ostvrski mediji.

Prema nekim informacijama transfer bi koštao oko 100 miliona eura. Pitanje je i da li je to cifra koja bi zadovoljila Redse. Mohamed Salah sa Liverpoolom ima ugovor do juna 2023. godine, a trenutna vrijednost prema transfermarktu je 110 miliona eura.

Top Komentari

juve10
Bravo za Liverpool, Sancho je igrač za 10 i još 8-9 godina mladji a po karakteristikama, hamam da su isti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi