Salah FC - Liverpool je u vrhu i kada bi im se samo računao učinak čudesnog Egipćanina
Foto: EPA

Nevjerovatna tabela

Salah FC - Liverpool je u vrhu i kada bi im se samo računao učinak čudesnog Egipćanina

Midhat Šljivak

Egipatski velemajstor Mohamed Salah zaslužan je za većinu bodova koje je ove sezone osvojila ekipa Liverpoola.

U prvoj sezoni u dresu Redsa, Salah je u 34 odigrana meča postigao 31 pogodak i upisao je 10 asistencija, a od njegovog učinka tim sa Anfielda je osvojio 53 boda.

Tabela koju je napravio novinar Andrew Beasley računa bodove samo za koje je zaslužan Egipćanin, pa je objasnio primjere na sljedeći način:

- Ako je Liverpool odigrao meč neriješeno 2:2 i Salah je postigao jedan gol, Redsi ne bi dobili nijedan bod, već bi im se po njegovoj tabeli računao poraz od 2:1.

- Ako je Salah asistirao dva puta i pogodio jednom u pobjedi od 5:3, računao bi se samo jedan bod Liverpoolu.

Ovakvim bodovanjem važnost Salaha za igru Liverpoola je nepobitna. Učestvovao je u osvajanju 53 boda što je zaista spektakularan učinak za bilo kojeg fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo sa njegovim učinkom Redsi bi bili sedmi u Premiershipu i to je zaista nevjerovatno, a zbog svega što čini na terenu mnogi su Liverpool nazvali i Salah FC.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi