Salah u 95. minuti odveo Egipat na SP, ludilo na stadionu

Egipćani na SP nakon 28 godina

Salah u 95. minuti odveo Egipat na SP, ludilo na stadionu

Reprezentacija Egipta plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon današnje pobjede na domaćem terenu protiv Konga sa 2:1. 

Egipćani će igrati na Svjetskom prvenstvu po prvi put poslije 28 godina, a tamo su otišli ponajviše zahvaljujući krilnom napadaču Liverpola Mohamedu Salahu. 

On je na pet mečeva u ovim kvalifikacijama postigao isto toliko golova, a bio je strijelac dva pogotka i na današnjem meču protiv Konga. 

Nekadašnji napadač Rome je odlučujući gol za Egipćane postigao u 95. minuti sa jedanaest metara, a upravo taj gol im je osigurao Svjetsko prvenstvo. To je izazvalo nevjerovatno slavlje na stadionu, a navijači su odmah nakon gola utrčali na teren. 

Podsjetimo, iz afričke zone na Svjetsko prvenstvo prije Egipta plasirala se i reprezentacija Nigerije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi