Salem Prolić priznao krivicu!

Pristao na saradnju

Salem Prolić priznao krivicu!

A. Čaušević

Salem Prolić je priznao krivicu da je učestvovao u namještanju utakmica.

Prema saznanjima portala Klix.ba sekretar komisije za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH Salem Prolić priznao je krivicu nakon što su ga uhapsili službenici SIPA-e u akciji "Var".

Prolić je priznao da je uradio ono što mu se stavlja na teret te je pristao da sarađuje sa Tužilaštvom BiH.

Prolić se tereti za tri krivična djela - organizovani kriminal, primanje dara i drugih oblika koristi te zloupotreba položaja.

Hapšenje Prolića koji visoko kotira u NSBiH je potvrda da su se pod istragom našle i utakmice Premijer lige BiH, iako se akcija SIPA-e u najvećoj mjeri odnosila na mečeve Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, Prolić je nakon krimilnalističke obrade pušten na slobodu zajedno sa još pet osoba. Prestali uhapšeni su iza rešetaka.

Vladimir Dominković, Kenan Bajraktarević, Ilija Živković, Anto Bilješko i Fuad Zahirović su jučer predati u nadležnost državnog tužilaštva, a na Sudu BiH će danas biti održano ročište o određivanju pritvora i drugih mjera za osumnjičene.

Top Komentari

SonPen1946
PANIKA U NK ŽELJKAN ! HIVica i Morž na aparatima. (HIVica bukvalno)
27 20
BJB1
A sta cemo sa tim klubovima koji su to namjestali?!!! U italiji su klubove izbacivali iz liga,oduzimali titule,sta cemo kod nas?!!
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi