Stadion se skoro srušio, a emocije nije mogao zaustaviti: Skinuo dres, a uopšte nije ni dao gol

Delirijum na stadionu Salernitane

Stadion se skoro srušio, a emocije nije mogao zaustaviti: Skinuo dres, a uopšte nije ni dao gol

E. Čaušević

Salernitana je danas pred svojim navijačima pobijedila Veronu sa 2:1 u meču devetog kola italijanske Serije A.

U Salernu smo danas gledali zaista odličnu utakmicu, a domaći tim je u sudijskoj nadoknadi uspio da zabije pogodak za pobjedu od 2:1 i dođe do velika tri boda.

Salernitana je odlično otvorila utakmicu i uspjela je u 18. minuti da dođe do prednosti. U centru pažnje bio je Piatek koji je zabio gol za 1:0 nakon odlične asistencije Bonazzolija.

Međutim, Verona se uspjela vratiti u meč početkom drugog poluvremena. Gosti su u 56. minuti poravnali na 1:1 kada je Depaoli zabio za poravnanje rezultata.

I kada su svi očekivali podjelu bodova Salernitana je u trećoj minuti sudijske nadoknade došla do pobjede. Junak dana u Salernu bio je Dia koji je fantastično pogodio za 2:1 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Navijači Salernitane su euforično proslavili gol, a na kamerama se moglo vidjeti kako se tresu tribine tokom velikog slavlja domaćih.

Oglasi

No, u centru pažnje svega toga našao se defanzivac Salernitane, Flavius Daniliuc, koji je bio daleko od gola Verone kada je Dia pogodio za 2:1, ali je on najsrčanije od svih proslavio gol

Daniliuca je atmosfera itekako ponijela i nije mogao da zadrži emocije, te je skinuo dres i oduševljeno trčao ka saigračima. To samo pokazuje koliko je igračima Salernitane značila današnja pobjeda protiv Verone.

Pred sami kraj strasti su se dosta zaoštrile na terenu, ali i na klupama ovih timova, a nakon kratkog sukoba sve to rezultiralo je crvenim kartonima za Radovanovića i Ceccherinija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba istaći da se i bh. napadač Milan Đurić danas vratio u Salerno po prvi put nakon odlaska iz Salernitane, te je igrao u drugom poluvremenu, ali je na kraju pognute glave napustio teren zbog poraza svog tima.

Salernitana je nakon ove pobjede došla na 11. mjesto i ima deset bodova, dok je Verona na tek 18. poziciji s pet bodova manje u odnosu na današnjeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi