Salerno gori, a navijačica Salernitane je postala hit na društvenim mrežama
FOTO: EPA

Slavi se promocija u Seriju A

Salerno gori, a navijačica Salernitane je postala hit na društvenim mrežama

H. Zilić

Ekipa Salernitane jučer je izborila promociju u Seriju A, tako da ćemo Milana Đurića i društvo naredne sezone gledati u najjačem fudbalskom rangu na Apeninima.

Salernitana je u posljednjem kolu gostovala u Pescari i slavila je sa visokih 3:0 i obezbijedila promociju, iako najprije moraju da se riješe neka pravna pitanja jer vlasnik kluba je ujedno i vlasnik Lazija Claudio Lotito, koji ne može upravljati s dva tima u istom rangu italijanskog nogometa.

Nakon promocije vladalo je veliko slavlje na ulicama Salerna, a pažnju je posebno privukla jedna od navijačica Salernitane, čija je fotografija postala hit na društvneim mrežama. Pomenuta navijačica je izazvala lavinu komentara, a neki su mišljenja da će Salernitana pokupiti mnoge simpatije u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon 23 godine čekanja, u Salernitani slave, nastala je prava ludnica u gradu. Sada svi sa nestrpljenjem čekaju mečeve Serije A, naročito lokalne derbije s Napolijem. Salernitana je Seriju B prethodno osvajala 1947. i 1998. godine, kada je posljednji put uspjela da se plasira u Seriju A.

Oglasi