Početkom 2022. godine jedan klub bi mogao napraviti totalni haos u Seriji A
FOTO: EPA

Sve bi se poremetilo

Početkom 2022. godine jedan klub bi mogao napraviti totalni haos u Seriji A

Haris Zilić

Ekipi Salernitane prijeti izbacivanje iz Serije A. Ta vijest je odjeknula kao bomba početkom sedmice.

Nove informacije stižu danas, a Salernitana je zvanično dobila rok do 31.decembra da nađe novog vlansika u tom slučaju ekipa će biti izbačena iz Serije A, što će dodatno poremetiti i kalendar takmičenja, ali i tabelu.

Klub je pokšao da pomjeri rok iza 1. januara 2022. godine, ali od toga neće biti ništa i potvrđena je prvostepena odluka, da je končani rok pomenuti 31. decembar 2021. godine

Obzirom da Salernitana neće odigrati više od 50% utakmica, brisat će se bodovi koji su klubovi osvojili protiv Salernitane, što će dodatno napraviti pometnju na tabeli Serije A, jer su većina klubova imali pozitivne rezultate protiv Salernitane koja je u dosadšanjem dijelu prvenstva osvojila osam bodova.

Dok je bila u Seriji B vlasnik Salernitane je bio Claudio Lotito, čovjek koji drži i Lazio, klub bez kojeg izgleda ne može proći niti jedan skandal u Italiji. Prema pravilinku nije dozvoljeno da isti čovjek bude vlasnik da kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom ljeta u Salernitani su uspjeli pronaći prijelazno rješenja, dobijena je dozvola za takmičenje u Seriji A, međutim do sada se po tom pitanju stvari nisu pomjerile sa mrtve tačke.

Salernitana u petak igra meč 18. kola Serije A, dočekuje Inter predvođen našim Edinom Džekom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi