Bayern je na nogama: I Salihamidžić je rekao svoje, ali ima "neposlušnih"

Problemi u bavarskom timu

Bayern je na nogama: I Salihamidžić je rekao svoje, ali ima "neposlušnih"

A. Čaušević

Bayern je nakon reprezentativne pauze doživio neočekivan poraz na gostovanu kod lokalnog rivala. Augsburg je slavio sa 2:1. 

Svaki poraz upali alarme u Bayernu, međutim bavarski gigant ima i određenih problema van terena i to zbog koronavirusa.

Za Bayern nastupaju četvotica nevakcinisanih igrača. To su Kimmich, Gnabry, Musiala i Choupo-Moting. Interesantno da im je bio zabranje ulaz u hotel gdje su Bavarci bili smješteni prije gostovanja Augsburgu.

Na kraju su Gnabry, Musiala i Choupo Moting pronašli rješenje, bili su u konkurenciji za meč i dobili su priliku za igru u iznenađujućem porazu.

U ekipi nije bilo Kimmicha koji se nalazi u izolaciji pošto je bio u kontaktu sa osoboma koja je pozitivna na koronavirus te tako neće biti u kombinacijama i za meč za Ligu prvaka protiv Dynama iz Kijeva.

Inače, i Hasan Salihamidžić je poručio igračima da se trebaju vakcinisati, kako je on to već uradio, međutim nailazi na neposluh.

"Uvijek se nešto desi, trebamo izvući najbolje iz ovih problema. Istina je da vakcinisanje nije obavezno, ali klupski savjet i moj lični je da se svi trebamo vakcinisati i to je jedini način da izađemo iz pandemije. Ja sam se vakcinisao", kazao je Salihamidžić.

Kritike na račun svojih pojedinih igrača još u četvrtak je upitio i trener Julian Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne živmo na Aljasci, već u civilizaciji. Nevakcinisani igrači su svjesni ove situacije. Za njih postoji mnogo veći rizik da ne igraju i ne treniraju. Za mene oni nisu loši ljuti, ali ih pozivam da se vakcinišu."

Inače, Kimmich je zbog svog stava o nevakcinisanju propustio i reprezentativno okupljanje. Kako sada stvati stoje dobijamo fudbalski slučaj Kyriea Irvinga jer i zvijezda NBA lige još nije uradila vakcinaciju te je primoran da propušta susrete Brooklyn Netsa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
Ako si se pelcovao zadrzi za sebe.Tako vazi i za ove nepelcovane.
8 2
ArminA
Nigdje nisam vidio da se sportski sef vise mjesa u trenerski posao nego sto je to u Bayernu.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi