Salihamidžić: Jučer me Lewandowski nazvao...

Bayern ima jasan stav

Salihamidžić: Jučer me Lewandowski nazvao...

Edmir Škorić

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić otkrio je novinarima kako je razgovarao sa Robertom Lewandowskim, prvim strijelcem kluba, koji je javno u više navrata rekao da želi da ode.

Poljaku ugovor ističe narednog ljeta, ali on želi već sada da ide. Rekavši da nema namjeru produžiti ugovor, napravio je probleme svom klubu. Sada Bayernu ostaje ili da ga zadrži još sezonu i pusti besplatno ili da ovog ljeta nešto i zaradi od njegove prodaje.

Pitanje je ima li smisla zadržati nezadovoljnog igrača, ali u Bayernu tvrde da imaju jasan stav.

"Robert me je pozvao u ponedjeljak. Između ostalog, razgovarali smo o njegovim javnim izjavama. Jasno sam mu objasnio naš stav povodom njegove situacije. Herbert Heiner, Oliver Kahn i ja smo nekoliko puta vodili razgovore na temu njegove želje da ode i ja bih za sada ostavio sve na tome", poručio je Salihamidžić za Bild.

Prije dva dana Poljak je još jednom rekao da hoće da ide.

"Hoću da napustim Bayern da se probude emocije u meni. Nisu ni željeli da me saslušaju do kraja. Nešto je u meni umrlo", rekao je Lewa za OnetSport.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kakav će to igrač željeti htjeti doći u Bayern ako zna da ne može otići? Gdje su lojalnost i poštovanje? Uvijek sam bio spreman, uvijek sam želio da igram i kad je bilo povreda", poručio je najbolji igrač Bavaraca posljednjih godina.

Lewa je u prethodnih osam godina osvojio s Bayernom sve što je mogao. Ima 19 trofeja u vitrinama i 344 postignuta gola u 374 nastupa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senja
"Kakav će to igrač željeti htjeti doći u Bayern ako zna da ne može otići?" Igrač koji nije glup, i koji zna da poštuje ono što je potpisao u ugovoru...
11 1
HarisADP
Jwl ti **** majku ciganjsku? Steta sto nije, ja bi sa merakom JBĐ TI MATER
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi