Lewa opet o Zlatnoj lopti: "On je Ferrari, i ja sam Ferrari, ali noviji"

Nije ljut

Lewa opet o Zlatnoj lopti: "On je Ferrari, i ja sam Ferrari, ali noviji"

Eldar Ganibegović

Iako je po mišljenju mnogih Zlatnu loptu trebao osvojiti Robert Lewandowski za prethodnu godinu, ispred njega je po sedmi put u karijeri nagradu osvojio Lionel Messi. 

U podcastu "WojewodzkiKedzierski" Robert Lewandowski ponovo se dotakao te teme.

Zbog nekih izjava izvučenih iz konteksta i loših prijevoda koji su završili s obmanjujućim naslovima, postoje oni koji vjeruju da je Robert Lewandowski ljut na Lionela Messija nakon što je ovaj ispred njega osvojio prestižnu nagradu.

"Teško je reći da sam bio bijesan ako pogledate činjenicu da je izbor između mene i Lionela Messija. S jedne strane postajete emotivni, samopouzdanje vam se još više povećava, jer ste, po mišljenju polovine ljudi (glasača, op. a), bili bolji. Druga polovica je rekla da je on bolji. Ali on je Leo Messi, on je neko ko je u vrhu već 12-15 godina", rekao je Lewa i poentirao:

"On je poput historijskog Ferrarija. A, također se osjećate i vi kao Ferrari, samo noviji."

Još uvijek napadač Bayerna cijeni mjesto na kojem se trenutno nalazi:

"Ja, dečko iz Poljske, iz malog grada blizu Varšave, idem na trening sat i po vožnje, na istoj sam pozornici s najboljim fudbalskim zvijezdama u historiji... wow!"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaključno, Lewandowski nema pik na Messija. 

Neke su njegove riječi jednostavno krivo shvaćene i nastala je nepotrebna buka. Pitanje Zlatne lopte ostalo je iza. Najbolji svjetski strijelac 2019., 2020. i 2021. počašćen je što je bio blizu pobjede protiv svjetskog fudbalskog genija.

Top Komentari

C.Banks
U istu rečenicu sa Messijem ne možeš. Messi je Ferrari, a ti si dobar golf
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi