Salihović propušta utakmicu sa Belgijom

Problemi za Baždarevića

Salihović propušta utakmicu sa Belgijom

Selektora bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića zadesili su novi problemi. Nakon što su zbog povreda za duel sa Belgijom otpali Miralem Pjanić, Jozo, Šimunović, Sanjin Prcić i Avdija Vršajević, za nove loše vijesti se pobrinuo Sejad Salihović. 

Tokom večerašnjeg treninga na Butmiru Salihović je nakon jednog duela zadobio povredu lijeve potkoljenice, a ljekarska procjena je bila takva da ovaj iskusni fudbaler nije u stanju da konkuriše za utakmicu protiv Belgije. 

Radilo se u dubljoj rani koja je zbrinuta u Poliklinici Karabeg, gdje mu je šef medicinskog tima reprezentacije BiH, prof. dr. Reuf Karabeg, izvršio opereaciju koja je prošla dobro. Sve strukture su ušivene i primljena je potrebna terapija. 

Da Salihović neće i definitivno nastupiti na Grbavici potvrdili su i iz N/FSBiH, uz dodatak da se vezni igrač HSV-a osjeća dobro i da poručuje saigračima da vjeruje u njih i pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi