Salkić: Borac sam, izabrao sam put igračkog kaljenja i nisam pogriješio

Dijete Slobode u Bratstvu pruža dobre partije

Salkić: Borac sam, izabrao sam put igračkog kaljenja i nisam pogriješio · Intervju

S. Mlaćo

"Zadovoljan sam u Bratstvu, istina da nas rezultati na početku ove sezone "ne maze", no izaći ćemo iz krize", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao mladi 20-godišnji stoper Bratstva, Edin Salkić.

Edin Salkić je dijete FK Sloboda u čijim omladinskim kategorijama (kadeti i juniori) je bio standardan, a po izlasku iz juniora sa tuzlanskim ponosom je potpisao ugovor na četiri godine.

Ostvarenje sna za svakog dječaka, no s obzirom da je želio igrati odlučio je u januaru prošle godine prihvatiti ponudu Bratstva u kojem igrački sazrijeva.

"Da se razumijemo, meni je Sloboda sve. Jedan san sam ispunio kada sam potpisao ugovor sa Slobodom, a nadam se da ću i drugi - standardno zaigrati za Slobodu", govori mladi Salkić koji nije kao većina mladih fudbalera odlučio proklinjati zlu sudbinu. Izabrao je ispravan put kaljenja u nižem rangu, put kojim su išli mnogo poznati fudbaleri.

"Vidite, nisam dvojio sekunde kada je došao poziv iz Gračanice. Za mladog igrača, pogotovo na prelazu iz juniora u seniore, je najgore utakmice gledati sa klupe za rezervne igrače ili u još gorem slučaju sa tribina. Borac sam, ne predajem se i siguran sam da ću svojim igrama u Bratstvu zaslužiti poziv za povratak u Slobodu", govori Salkić.

Mladi stoper prati igre tuzlanskog kluba, a u janauru će se ponovo pojaviti na prozivci Slobode.

"Takav je dogovor, u januaru se moram javiti u Slobodu pa ćemo zajedno odlučiti šta je u ovom trenutku za mene najbolje. Drago mi je što Sloboda pruža dobre partije i što se nalazi pri samom vrhu tabele. Uvjeren sam da će tako i ostati. Osjeti se da je atmosfera u ekipi sjajna i da je novi šef struke sve to posložio na najbolji mogući način", ističe mladi odbrambeni fudbaler.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S druge strane Bratstvu ne ide najbolje. Klub iz Gračanice u sedam susreta je ostvario dvije pobjede i pet poraza.

"Ne igramo mi loše, no rezultat nas ne mazi. Sad nam dolazi Olimpik koji je uz Velež najbolja ekipa lige i moramo pobijediti. Neće biti lako ali mislim da imamo kvalitet i da će upravo ovaj susret biti prekretnica", zaključio je Salkić koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao i jedan pogodak.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ja224
tako je Salkicu majstore samo Bratstvo. Idemo sada rušiti Olimpika u Gračanici
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi