Dennis Hadžikadunić potpisao za njemačkog velikana!

Potpisao ugovor

Dennis Hadžikadunić potpisao za njemačkog velikana! · Zvanično

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić (24) novi je igrač njemačkog velikana HSV-a. On je danas zvanično predstavljen kao fudbaler tima iz Hamburga.

Dennis Hadžikadunić karijeru nastavlja u Drugoj njemačkoj Bundesligi. On je od danas novi član velikana HSV-a i odmah se obratio navijačima ovog kluba.

"Zdravo HSV. Ja sam Dennis Hadžikadunić i radujem se što ću igrati za vaš klub", poruka je bh. defanzivca.

U redove njemačkog kluba koji već godinama igra u Cvajti bh. fudbaler dolazi iz redova ruskog Rostova, ali tamo se ne želi vraćati zbog kompletne političke situacije.

Oglasi

Proteklih šest mjeseci naš reprezentativac je nastupao za špansku Mallorcu. Nije se nažalost previše naigrao i klub je napustio sa samo osam odigranih utakmica u španskoj La Ligi.

Prethodno je boravio i na posudbi u Malmeu. To je tim u kojem je i ponikao, a u rodnoj Švedskoj je nastupao još za Trellborgs.

Od 2020. godine Dennis Hadžikadunić je standardan član fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. U dresu Zmajeva odigrao je 20 utakmica.

HSV je šest puta bio njemački šampion i osvajač je Lige prvaka. Ipak, posljednja titula osvojena je prije 40 godina i klub je u posljednjih nekoliko godina stanovnik Cvajte.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Klub iz Hamburga ima velike planove za narednu sezonu. Želja je povratak u Bundesligu nakon šest godina patnje i nevjerovatnih raspleta u posljednjim kolima kada su ispadali u posljednjim sekundama ili su bili slabiji u doigravanju.

Sada je cilj da se klub vrati u elitu i nema dileme da će Hadžikadunić biti uzdanica tima u tome.

Top Komentari

komentator1
Velikan drugoligas. Koji kurrac uzdizete ove nase kloceve i vezveze lozite narod da misle da imamo dobre igrace pa nakon svakog poraza raja pada u depresiju!
2 1
FudbalskiZnalac
Velikan ali u mudima, druga liga. Dizete i njega i Ahmedhodzica a sve kita do kite. To su nam i dokazali protiv Luksemburga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi