Salzburg i dalje maksimalan: Todoroviću 90 minuta, Prevljak se povrijedio

Tipico Bundesliga, 6. kolo

Salzburg i dalje maksimalan: Todoroviću 90 minuta, Prevljak se povrijedio

Ekipa Red Bull Salzburga ostala je s maksimalnim učinkom i nakon šestog kola austrijske Tipico Bundeslige.

Salzburg je danas na svom terenu bio bolji od Admire rezultatom 3:1 i tako donekle oraspoložio svoje navijače nakon šokantnog ispadanja od Crvene zvezde u playoffu Lige prvaka prije nekoliko dana.

Salzburg je dugo lomio otpor Admire, a do prvog gola je došao u 44. minuti kada je Minamino zabio za 1:0. Igrao se 60. minut kada je Mwepu pogodio za 2:0, da bi osam minuta nakon toga Vorsager smanjio na 2:1.

Konačan rezultat utakmice postavio je Haidara golom u 88. minuti.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Za Salzburg su danas od prve minute nastupila oba bh. fudbalera. Darko Todorović je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Smail Prevljak morao napustiti igru već u 19. minuti zbog nezgodne povrede zgloba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi