Jednostavno majstori za prepoznavanje talenata i zaradu: Ponovo su prešli igricu
Foto: AS Monaco

Sjajan posao Salzburga

Jednostavno majstori za prepoznavanje talenata i zaradu: Ponovo su prešli igricu · Zvanično

E. Ganibegović

Austrijski Salzburg napravio je još jedan sjajan posao.

Klub poznat po tome što odlično prepoznaje i razvija talente, pa na kraju prodaje kao "gotov proizvod", napravio je ponovo odličan transfer.

Naime, dojučerašnji član austrijskog kluba, 22-godišnji Mohamed Camara, novi je fudbaler Monaca.

S timom iz Kneževine on je potpisao je ugovor na pet godina, odnosno do ljeta 2027. godine. 

On je peto ljetno pojačanje kluba, nakon potpisa Takumija Minamina, Breela Embola, Thomasa Didillona i Malanga Sarra.

Oglasi

Rođen u Bamaku u Maliju, Mohamed Camara imao je blistav početak karijere. Defanzivnog veznog igrača, koji je trenirao u Real Bamaku, brzo je primijetio Red Bull Salzburg.

U Austriju je stigao u januaru 2018. godine, nakon što je s Malijem osvojio AKN za igrače do 17 godina. Nakon dvije posudbe, u Lieferingu (35 utakmica, 4 gola), zatim u TSV Hartbergu (7 utakmica), Mohamed Camara definitivno se pridružio Red Bull Salzburgu tijekom sezone 2019-2020.

Već u prvoj sezoni osvojio je duplu krunu u Austriji, a ukupno je za Salzburg odigrao 76 utakmica i postigao tri gola uz sedam asistencija. 

Za reprezentaciju Malija debitovao je već sa 19 godina, a ukupno je nastupio 15 puta i postigao tri gola. 

Salzburga što se tiče, ovo je treći najvrijedniji izlazni transfer ovog ljeta (15 miliona eura), a prodali su još Aaronsona u Leeds za 32,8 miliona eura, Adeyemija u Borussiju za 30, Kristensena u Leeds za 13, Vallcija u St. Gallen za 1,1 miliona eura, pa spomenimo i našeg Darka Todorovića koji je otišao u Akhmat za 400 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ranije su također pravili sjajne poslove. Daka je prodat u Leicester za 30 miliona eura, Szoboszlai u Leipzig za 22, Haaland u Borussiju za 20 i tako dalje.

Što se Camare tiče, on debi može očekivati 20. augusta kada Monaco dočekuje Lens u trećem kolu Ligue 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi