Službeno potvrđeno: Benjamin Šeško ima novi klub, Salzburgu 24 miliona eura odštete

Talentovani Slovenac seli u Njemačku

Službeno potvrđeno: Benjamin Šeško ima novi klub, Salzburgu 24 miliona eura odštete · Zvanično

Edmir Škorić

Slovenski drauglj Benjamin Šeško (19) karijeru će nastaviti u Njemačkoj.

Prema zvaničnim stranicama Salzburga i Leipziga, ovaj talentovani napadač će na kraju tekuće sezone put Njemačke i nosit će dres bundesligaša Leipziga.

Šeško je bio na meti Manchester Uniteda, a igrača čija je majka iz Doboja željeli su i drugi velikani poput Reala, Chelseaja, PSG-a i Milana.

Iako će ostati član Red Bullove porodice, Šeško će promijeniti klub na ljeto 2023. godine i krenut će u 600 kilometara sjevernije udaljeni Leipzig.

"Proteklih sedmica sam toliko toga čitao i slušao o sebi, a puno toga nije imalo stvarnu osnovu. Kako bih okončao nagađanja i potpuno se usredotočio na svoje dužnosti ovdje u FC Red Bull Salzburgu, bilo je važno da sam već dogovorio sljedeće korake u mojoj karijeri. Htio sam što prije razjasniti svoj budući put. Za mene osobno se ništa nije promijenilo i dalje ću dati sve od sebe za Salzburg, jer imamo mnogo planova ove sezone," rekao je 19-godišnjak za web stranicu Salzburga.

Oglasi

"Benji je igrač s nevjerojatnim potencijalom i talentom. Ne čudi da su toga svjesni i najveći klubovi. Posljednjih mjeseci se puno pričalo o transferu i nagađalo o njegovoj budućnosti. Kako bismo lakše mogli planirati budućnost, unaprijed smo razjasnili stvari, što je i u interesu igrača. Benji je sretan što se sada zajedno s nama može u potpunosti fokusirati na velike ciljeve i izazove koji su pred nama ove sezone u ligi, kupu i Ligi prvaka", dodao je sportski direktor Salzburga Christoph Freund.

Šeško će s Leipzigom potpisati ugovor do 2028. godine, a Salzburgu bi trebalo pripasti oko 24 miliona eura.

Naravno, visina odštete nije službeno potvrđena, ali u svakom slučaju nešto će biti plaćeno i Domžalu, klubu iz kojeg je Šeško prije tri godine prešao u Salzburg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On već ima 13 nastupa u dresu Slovenije, a u Salzburgovom dresu je prošle sezone na 37 utakmica postigao 11 golova.

Ostaje žal što ovog jako talentovanog momka nikada nećemo gledati u dresu BiH. S obzirom na to kako se bliži kraj karijere Edina Džeke, takav napadač bi nam jako dobro došao, ali morat ćemo da se oslanjamo na neke druge mlade igrače koji su spremni nastupati pod bh. zastavom.

Top Komentari

makelele
Ove godine u Leipzig, sljedece garant u Bayern haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi