Noć koja je promijenila život Samira Handanovića: U dresu malog kluba zaustavio je ranjenog velikana

Sada već daleke 2006. godine

Noć koja je promijenila život Samira Handanovića: U dresu malog kluba zaustavio je ranjenog velikana

Haris Zilić

Slovenski golman Samir Handanovič već je dugi niz godina među najboljim golmanima Serije A.

Handanovič je na golu Intera skupio nekoliko odličnih nastupa, a danas je jedan od glavnih aduta Nerazzura iako ima 37 godina.

Pomenuti golman se Italiji predstavio kao član Udinesea, ali jedna posudba iz Udina zauvijek mu je promijenila karijeru.

Handanović je 2004. godine došao u Udinese iz Domžala, međutim nije se u početku puno naigrao što je rezultiralo raznim posudbama, a ona posudba iz 2006. zauvijek će odrediti tok njegove karijere.

Te godine Handanovič je posuđen ekipi Riminija koja se takmičila u Seirji B i za ovaj mali klub skupio je 39 nastupa, međutim u sjećanju će ostati mečevi protiv Juventusa. U tom periodu Juventus je zbog afere "Calciopoli" izbačen u Seriju B, a u dva meča protiv Riminija remizirali su 1:1, odnosno 0:0. U oba ta mečla na golu Riminija briljirao je Samir Handanovič, posebno na gostovanju u Torinu.

Te sezone Juve se vratio u Seriju A, Gianlugii Buffon bio najbolji golman lige, a Samir Handanovič na drugom mjestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je bio alarm za Udinese da vrati Handanovića koji će u narendih pet sezona briljirati na gola tima sa Friulija, a 2012. godine dolazi poziv Intera i transfer karijere. Postat će legenda milanskog kluba i oboriti neke od rekorda.

Handanović trenutno ima 326 nastupa za Inter, a za reprezentaciju Slovenije branio je 60 puta u periodu od 2004. do 2015. godine.

Top Komentari

Marco_Materazzi
Najbolji golman serie a zadnjih 10 godina otkako je Julio Cesar napustio apeninski poluotok.
2 1
Nije.bitno
Jedan od bolji golmana uopste. Ne samo u seriji A
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi