Morao se vagati svaki dan, Guardiola se izderao na njega, a onda je shvatio šta mu se sprema

Žali što tada nije ostao na Etihadu

Morao se vagati svaki dan, Guardiola se izderao na njega, a onda je shvatio šta mu se sprema

Endin Čaušević

Samir Nasri važio je svojevremeno za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi i imao je odličnu karijeru igrajući za Arsenal i Manchester City, ali je potom sve krenulo nizbrdo zbog čega je sa svega 32 godine završio karijeru. Pričao je o vremenu u Cityju i kratkoj saradnji s Pepom Guardiolom, te trenutku sa Špancem kada je shvatio da je njegovo vrijeme na Etihadu završeno.

Nasri je bio velika nada francuskog fudbala jer je još kao tinejdžer oduševljavao igrama u dresu Marseillea, a potom je na ljeto 2008. godine za 16 miliona eura prešao u Arsenal u kojem je igrao tri odlične sezone.

Na ljeto 2011. godine Nasri je razočarao navijače Arsenala odlukom da napusti Emirates i pređe u redove Manchester Cityja koji je za njegov dolazak izdvojio 30 miliona eura.

Nasri je imao neke blistave trenutke u Cityju, ali nije uspio da dostigne nivo na kojem je bio u Arsenalu. To su uveliko otežale i učestale povrede koje je imao, a kada je Pep Guardiola preuzeo trenersku poziciju u tom klubu postalo je veoma brzo jasno da za Nasrija tu više nema mjesta.

Ovaj 35-godišnjak trenutno u Francuskoj radi kao stručni komentator na mnogim televizijama, a prije nekoliko dana za L'Equipe je govorio o vremenu kada je Guardiola došao u Manchester City i kratkoj saradnji koju je imao sa španskim stručnjakom.

Oglasi

Nasri je s Guardiolom u predsezoni sarađivao tek nekoliko sedmica prije nego što je otšao u Sevillu, a sada je otkrio šta je bilo presudno zbog čega je španski stručnjak odlučio da mu on više nije potreban.

No, nekadašnji reprezentativac Francuske ne krije da je razočaran i da žali što nije imao priliku da s Guardiolom duže sarađuje jer bi njegova karijera sigurno otišla u drugom pravcu da je tog ljeta ostao na Etihadu.

"Naravno da se pitam kako bih igrao u ekipi koju vodi Pep i šta bi on izvukao iz mene. On je najbolji trener na svijetu i siguran sam da bi i iz mene izvukao ono najbolje da sam ostao u Cityju, ali nažalost to se nije desilo", rekao je Nasri i nastavio.

Pep Guardiola slams midfielder Samir Nasri for reporting back to pre-season  overweight | The Sun

"Imali smo nekoliko rasprava tog ljeta iako smo kratko sarađivali. Bio je razočaran što imam višak kilograma i to mi je stalno govorio. On je arogantan, ali arogantan na dobar način. Zna da je najbolji trener na svijetu i svima to da do znanja. Iz tebe izvlači maksimum i ako to ne možeš podnijeti nisi za njegovu ekipu. Prema meni je bio uvijek iskren i pošten iako tada to baš nisam tako shvatao".

Oglasi

"Sjećam se u predsezoni koliko je bio razočaran zbog moje kilaže. Morao sam se vagati svaki dan i on je jednom bio baš ljut i vikao je na mene jer ne mogu da smršam. Mislim da je tada i odlučio da me klub proda".

"Znam da sam mu govorio da se ne dere na mene jer nisam dijete. Možda sam se tada previše opustio tokom odmora, ali sam imao i tešku sezonu iza sebe u kojoj sam bio povrijeđen dosta često. Imao sam neke privatne probleme i sve to je utjecalo na mene. Kada sam mu sve to objasnio izvinio mi se, ali vidio sam da neće računati ozbiljno na mene. Nisam mogao nikako skinuti višak kilograma i to je njemu bio problem. Ubrzo sam otišao u Sevillu nakon toga".

Manchester City Transfer News: Latest Samir Nasri and Eliaquim Mangala  Rumours | News, Scores, Highlights, Stats, and Rumors | Bleacher Report

Nasri je nakon odlaska u Sevillu totalno zapostavio fudbal i posvetio se noćnim izlascima. U Španiji je bio samo jednu sezonu na posudbi, a potom je otišao u Antalyaspor gdje je bio samo pola godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kasnije je igrao za West Ham i Anderlecht koji je napustio na ljeto 2020. godine i više nije mogao da nađe novi klub.

Nakon toga se maksimalno opustio i udebljao, a ubrzo nakon toga objavio je kraj karijere. Danas očito žali za nekim stvarima u životu i jasno mu je da nije baš donosio najbolje odluke u pojedinim momentima, ali kasno je da se kaje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi