Radovac potvrdio da napušta Velež: "Na insistiranje kluba potpisao sam raskid ugovora"

Napušta Rođene na polusezoni

Radovac potvrdio da napušta Velež: "Na insistiranje kluba potpisao sam raskid ugovora" · Zvanično

E. Čaušević

Samir Radovac je prethodne dvije sezone bio jedan od ponajboljih igrača Veleža, ali je ove sezone propustio većinu mečeva zbog povrede, no malo ko je očekivao da će ovaj veznjak napustiti Rođene nakon jesenjeg dijela sezone.

Radovac je imao ove sezone dosta problema s povredama zbog čega je odigrao tek četiri utakmice u dosadašnjem dijelu i tek nedavno se ponovo vratio u trenažni proces.

Ovaj 26-godišnji veznjak odigrao je meč u Kupu BiH na gostovanju kod TOŠK-a kada je ušao na teren u finišu utakmice. Međutim, čini se da je to za Radovca bila i posljednja utakmica u dresu mostarskog kluba.

Naime, prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da je Radovac već prekrižen u ekipi Veleža i da se očekuje njegov odlazak, a to je sada potvrdio i on sam.

Radovac je nakon svega odlučio da se oglasi na Instagramu i potvrdio je da napušta Velež nakon prvog dijela sezone i da je na insistiranje kluba već potpisao sporazumni raskid saradnje.

"Dragi navijači i simpatizeri FK Velež. Mnoge pogrešne informacije kruže vezano za moj status. Želim vas obavijestit da je po insistiranju kluba potpisan sporazumni raskid ugovora i da po završetku polusezone više neću biti igrač FK Velež", napisao je Radovac i dodao.

Oglasi

"Klub je bez pregovora o nastavku saradnje ili drugim modelima eventualnog rastanka odlučio da mi uruči prijedlog raskida. Poštujem odluku kluba i koristim priliku da se svima zahvalim na lijepoj saradnji, koja će s moje strane i tako okončati".

Opis nije dostupan.

Radovac je u Velež stigao početkom 2020. godine kada se vratio u Premijer ligu nakon što je pola godine proveo u grčkom klubu PAS Giannina.

Ponikao je u dresu Sarajeva, a u svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj 26-godišnji veznjak još je nastupao za Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dresu Veleža Radovac je odigrao ukupno 76 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio da zabije devet golova i upiše sedam asistencija.

Bio je jedan od lidera ekipe koja je nakon 33 godine čekanja izborila s Veležom igranje u Evropi, te je prošle sezone s mostarskim klubom uspio da osvoji trofej osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crvenaboja3
STA STE NAM URADILI OD KLUBA DZEMILE I HUSNICU????? OSTAVLJATE STARUDIJU OD 34/35 GODINA, PLATA IM VECA 3X OD IGRACA KOJI SU DONIJELI NESTO OVOM KLUB, UMJESTO DA TI IGRACI IMAJU PRIVILEGIJE, POPUT COSICA, HASANOVICA, BOGDANOVICA, RADOVCA, VI DAJTE HALILOVICU I HASKICU 10K, ZA STA? OBJASNITE NAM STA SU PRIDONIJELI KLUBU?
12 6
SonPen1946
Raspade se pijaca
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi