Fudbaler Veleža u svlačionici završio na šivanju: Stisnuo zube i finale odigrao krvave noge

Posjekotina je bila poprilično duboka

Fudbaler Veleža u svlačionici završio na šivanju: Stisnuo zube i finale odigrao krvave noge · Saznajemo

A. Čaušević

Sadašnja generacija Veleža će biti upisana zlatnim slovima u historiju ovog bh. velikana. 

Mnogo je igrača iz aktuelnog kadra koji su ne tako davno igrali u Prvoj ligi FBiH, zatim su Rođene odveli do Evrope gdju su ih i više nego časno predstavljali, a sada su u Mostar donijeli i trofej nakon 36 godina čekanja.

U finalu Kupa BiH boljim izvođenjem penala savladano je Sarajevo te je pehar šlag na tortu za sve što se uradilo proteklih godina, kako za igrače, tako i stručni štab te sve uposlene u Veležu.

Finale je za mnoge bila utakmica karijere i meč koji se jednostavno ne propušta. U takvim mečevima svako želi da igra i ne želi da izađe ni pod koju cijenu. Pravi primjer za to je Samir Zeljković.

Zeljković, koji već sezonama igra vrlo dobro u kontinuitetunije blistao u prvom poluvremenu, ali je u drugom poluvremenu pokazao kvalitet te je bio među boljim pojedincima Rođenih.

Oglasi

Vrlo lako se moglo desiti da 24-godišnji Sarajlija ne završi meč nakon što ga je Darko Lazić pokosio u jednoj kontri, međutim riječ "odustajanje" sinoć nije postojala u njegovom rječniku.

Ukazana mu je pomoć, stisnuo je zube, odigrao meč i podigao pehar u zrak. Kada je ušao u svlačionicu dočekao ga je pravi šok.

Na nozi mu je bila toliko duboka rana da je vidio gost, a ljekarsko osoblje Veleža na čelu sa doktorom Adnanom Konjhodžićem je odmah reagovalo te je sjajni defanzivac završio na šivanju i to bez anestezije. 

Kako mu je tijelo bilo zagrijano Zeljković vjerovatno nije ni osjetio ozbiljnost povrede, ali na njegovu sreću sve se završilo bez težih posljedica.

Samir Zeljković
Samir Zeljković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

3 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako SportSport.ba saznaje Sarajlija je jutros bio na pregledu gdje je obavio previjanje i preporučeno mu je mirovanje od desetak dana što znači da je za njega sezona završena.

Računajući sve utakmice ove sezone Zeljković je skupio čak 42 nastupa, tokom zime je produžio saradnju pa bi i u slučaju da na Veležovu adresu ne stigne neka "nemoralna" ponuda trebao biti Rođeni i u narednoj takmičarskoj godini.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Brz oporavak Samke.Svaka čast.
1 0
enko
Peljto dali si vidio snimak noge,dali je ovo bilo za zuti.nije u pitanju igrac veleza ili sarajeva,za onaj start onog kostolomca lsxica dajevsevdirektni crveni karton.peljto ti znas propise ali si sinoc kalkulirao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi