Sammir napustio Hrvatsku, već ima novi klub

Iskusni ofanzivac nije više član Lokomotive

Sammir napustio Hrvatsku, već ima novi klub

S. Mlaćo

Brazilski internacionalac Sammir napustio je redove Lokomotive iz Zagreba.

Naime, Sammir je dogovorio raskid saradnje, a karijeru će nastaviti u rodnom Brazilu.

Lokomotiva je to i zvanično potvrdila.

"Jedan od najboljih igrača u povijesti HNL-a, Sammir, napustio je Lokomotivu. Lokomotiva i Sammir sporazumno su raskinuli ugovor. Sammir je dobio ponudu jednog brazilskog kluba, Lokomotiva i Sammir su gospodski riješili završne papire te Sammir nastavlja karijeru u Brazilu. Sammir je stigao u Lokomotivu u ljeto 2019. godine. Dao je veliki obol u Lokomotivi, njegov doprinos je nemjerljiv, ne samo na terenu, nego pri učenju i usmjeravanju mladih nogometaša, jer svaki igrač je uz Sammira bio bolji igrač. Ovim putem zahvaljujemo Sammiru na svemu što je dao Lokomotivi. Bila nam je čast imati takvog igrača i živuću legendu HNL-a u svojim redovima! Sretno Sammire u Brazilu", istakli su iz Lokomotive.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sammir je već nastupao u Brazilu, a sa Dinamom je u Hrvatskoj osvojio sve što se može osvojiti. Nastupao je i za reprezentaciju Hrvatske na SP u Brazilu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi