Samo je jedan golman bolji od Šehića ove sezone u Ligi prvaka

Bh. golman se odlično pokazao

Samo je jedan golman bolji od Šehića ove sezone u Ligi prvaka

E. Čaušević

Još jedna veoma zanimljiva sezona Lige prvaka je iza nas, a ishod je već treću godinu zaredom isti jer su na tronu ponovo završili fudbaleri Real Madrida.

Liga prvaka nam je ove sezone ponudila mnogo nevjerovatnih rezulata, a sigurno da je najveće iznenađenje priredila Roma koja je izbacila Barcelonu i tako došla do polufinala. No, veoma dobar utisak ostavio je i Qarabag koji je u dva meča ostao neporažen protiv Atletico Madrida.

Odlične partije u grupnoj fazi Lige prvaka pružio je i golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić. Nekadašnji golman Željezničara iza sebe ima veoma uspješnu sezonu, a to se posebno odnosi na utakmice u Ligi prvaka.

Naime, Šehić je ove sezone na drugom mjestu što se tiče golmana s najviše odbrana iako je branio samo u grupnoj fazi. Šehić je imao čak 35 odbrana, dok je ispred bh. golmana samo prvi čuvar mreže Rome, Alisson, koji je završio sa 47 odbrana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U TOP 5 nalaze se još Andriy Pyatov (Shakhtar), Jasmin Handanović (Maribor) i Sven Ulreich (Bayern), dok zanimljivo nema golmana prvaka Evrope, Keylora Navasa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi