Samo je pitanje godine kada će Neymar osvojiti Zlatnu loptu!

Tradicija kaže

Samo je pitanje godine kada će Neymar osvojiti Zlatnu loptu!

Fudbaler Barcelone Neymar je završio kao trećeplasirani na večerašnjoj ceremoniji izbora najboljeg fudbalera svijeta za 2015. godinu.

Možda pomalo i iznenađujuće, Neymaru je pripalo svega 7,86% glasova, što je bilo znatno manje od glasova za Ronalda (27,76%) i Messija (41,33%).

Interesantan statistički podatak tiče se Brazilaca koji su u relativno bliskoj prošlosti završavali na trećoj poziciji u ovom izboru.

Ronaldo je 1998. godine proglašen trećim najboljim igračem na svijetu, a Zlatnu loptu je osvojio četiri godine kasnije. Još jedan Neymarov sunarodnjak Ronaldinho je na trećoj poziciji završio 2004. godine, a već sljedeće je proglašen najboljim.

Ako ova tradicija bude nastavljena, pitanje je samo godine u kojoj će Neymar ponijeti ovo veliko priznanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi