"Sudiji je sve naređeno, riječ je o fudbalskoj mafiji"

Prvi čovjek Svatovca razočaran

"Sudiji je sve naređeno, riječ je o fudbalskoj mafiji"

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je jučerašnji meč Druge lige FBiH grupa Sjever između Svatovca i Dinama iz Donje Mahale. Naime, deset minuta prije kraja meč je prekinut kod vodstva 3:2 za goste.

Nakon crvenog kartona za domaćeg igrača Mirzu Halilagića, od strane domaćih napadnut je glavni sudija Franjo Ćulap iz odžaka. Uslijedio je prekid, a u redovima domaći su razočarani. Dan poslije utakmice predsjednik Svatovca Admir Mosorović u razgovoru za SportSport.ba nije birao riječi kada smo ga zamolili za komentar jučerašnjeg događaja.

"Sve je izrežirano, iza svega stoji fudbalska mafija. Sve je moguće u ovoj zemlji, samo to mogu reći poslije ove lakrdije", kazao je Mosorović.

"Sudija Ćulap je prošlo kolo dobio ocjenu 7.8 u našoj gostujućoj pobjedi nad Gradinom. Mi i pored pobjede nismo bili zadovoljni njegovim suđenjem, a sada mu je sve naređeno. On je došao da odradi zadatak, iako ovaj meč za nas nije imao značaj. Htjeli smo da sve bude korektno, ali vidite i sami šta se dešava..., razočaran je prvi čovjek kluba koji iz Poljica.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Ćulapu je to treći prekid ove sezoe, a mi se osjećamo jadno. Sezona mene košta 70.000 KM, 5.000 dobijem od Općine, a poslije ovog ja definitivno napuštam sve. Ova liga se igra za sudije, nema tu sporta. Čovjeku se sve gadi, radite i borite se, a onda neko dođe i sve to uništi na najbezobrazniji način", dodao je Mosorović u razgovoru za SportSport.ba.

U Drugoj ligi Sjever do kraja sezone su ostala još dva kola.

Top Komentari

Sliver
Mlaćo, vozim malu sutra u predškolsku, hočeš da i tebe povezem?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi