Sampaoli dobija posao u Engleskoj?
Foto: EPA

Nakon otkaza u Santosu

Sampaoli dobija posao u Engleskoj?

Jorge Sampaoli, po svemu sudeći, neće dugo biti bez posla.

Argentinac je prethodnu godinu proveo na klupi Santosa s kojim je ostvario vrlo dobre rezultate, no loši odnosi s klupskim gazdom doveli su do prijevremenog raskida saradnje.

Na novi angažman bivši selektor Argentine ne bi trebao čekati dugo jer ga već sada želi Santosov rival Palmeiras, a navodno nije isključeno ni da trenersku karijeru nastavi na Ostrvu.

Neki mediji javljaju da je Sampaoli blizu toga da postane novi trener Evertona čiji su čelnici poslije loših igara potjerali Marca Silvu, a za to mjesto glavni konkurenti su mu Niko Kovač i David Moyes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kontakti između Sampaolija i Karamela su navodno uspostavljeni, a hoće li na kraju doći do saradnje, vidjet ćemo u skorijoj budućnosti.

U Evropi je, podsjećanja radi, Sampoali već imao priliku trenirati Sevillu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi