Veliki povratak Davida Moyesa
Foto: EPA

Sve je spremno

Veliki povratak Davida Moyesa

M. Šljivak

David Moyes se vraća menadžerskom poslu.

Šest godina nakon odlaska sa Goodison Parka, gdje je proveo 11 godina karijere, Moyes će ponovo sjesti na klupu Karamela.

The Times navodi kako se rukovodstvo Evertona sada potpuno okrenulo angažovanju Moyesa i to nakon što se iz pregovroa povukao Vitor Pereira.

Moyes je 2013. godine napustio Everton i preuzeo je vođenje Manchester Uniteda. Međutim, kao nasljednik Sir Alexa Fergusona se nije proslavio i njegova epizoda na Old Traffordu je trajala manje od godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Potom je Moyes još radio u Real Sociedadu, Sunderlandu i West Hamu, ali nigdje nije ostao duže od godinu dana.

Sada će imati novu šansu u Evertonu, a ako potpiše ugovor, svoj prvi meč na klupi Karamela imat će upravo na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi