Sampaoli: Higuain je dobio objašnjenje zašto nije pozvan
EPA

Selektor Argentine

Sampaoli: Higuain je dobio objašnjenje zašto nije pozvan

Argentinski selektor Jorge Sampaoli obrazložio je zbog čega na posljednji spisak nije uvrstio Gonzala Higuiana. 

Pred svoj debi u zvaničnim utakmicama Sampaoli je sproveo radikalne promjene, a na veliko iznenađenje na spisku se nije našlo ime zvijezde reprezentacije Gonazala Higuaina.

Zašto je pozvao Icardija, a 'precrtao' Higuaina za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Urugvaja i Venecuele, Sampaoli je objasnio riječima:

"To sam uradio nakon što sam analizirao igru reprezentacije na meču. Potreban nam je napadač., koji pored postizanja golova, može i da asistira. Zato sam pozvao Icardija", kazao je Sampaoli za tamošnje medije, dodavši:

"Objasnili smo Higuainu zašto nije pozvan. Rekli smo mu da se nadamo da će biti razloga da bude ponovo u reprezentaciji."

Pred Sampaolijem je u narednom periodu težak zadatak. Argentina u južnoameričkim kvalifikacijama zauzima tek petu poziciju.

"Trenutno nismo blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo, ali moramo vjerovati u to. Ostalo nam je malo vremena i potrebno je maksimalno iskoristiti svu snagu ovog tima", poručio je doskorašnji trener Seville. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi