Sampaoli i dalje računa na Sergija Aguera
Foto: EPA

Iako nije dobio poziv za predstojeće utakmice Argentine

Sampaoli i dalje računa na Sergija Aguera

Novopečeni selektor Argentine Jorge Sampaoli ističe da Sergio Aguero i dalje ima mjesto u reprezentaciji ove zemlje, iako će propustiti predstojeće duele Argentine.

Aguero nije dobio poziv za prijateljske duele protiv Brazila i Singapura, a njegovo mjesto u vrhu napada je zauzeo fudbaler Intera Mauro Icardi.

Međutim, u razgovoru sa medijima Sampaoli je napomenuo da bi rado ponovo vidio Aguera u reprezentativnom timu.

"Veoma ga cijenimo kao igrača, cijenimo sve ono što je on učinio u svojim klubovima, a posebno u Manchester Cityju", izjavio je Sampaoli, te nastavio:

"Popričat ćemo sa njim i vidjeti kako možemo ići naprijed, ali i uvažiti njegovo stajalište."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kada imate tri ili četiri veoma dobra igrača, jako je teško izabrati samo dvojicu, takva odluka uglavnom zavisi od toga kako se oni osjećaju", dodao je Sampaoli.

Sergio Aguero je za reprezentaciju Argentine odigrao 84 utakmice u kojima je uspio postići 33 gola. Ipak, Aguero nije postigao ni jedan gol u dosadašnjih osam utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a zadnji gol u reprezentativnom dresu je postigao još u junu prošle godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi